Türk Dünyası

Güvenlik servisleri Duishenbek Zilaliev ve Melis Satybekov’u gözaltına aldı: Yeni Gelişmeler

 

Hostinger Güvenlik birimleri, eski Devlet Komitesi Başkanı Duishenbek Zilaliev’in, bir güvenlik kaynağına göre 24.kg haber ajansının verilerine göre tutuklandığını bildirdi. 15 Eylül’de, Devlet Güvenlik Komitesi görevlileri Zilaliev’i gözaltına aldı. Geçen hafta, Enerji Bakanlığı’na bağlı Devlet Jeoloji ve Maden Kullanımı Ajansı eski direktörü Melis Satybekov da gözaltına alınmıştı.

İkisinin de 2017 yılında işlenen yolsuzlukla ilgili suçlamalarla karşı karşıya oldukları biliniyor. Kaynak, o dönemde her iki yetkilinin de maden yataklarına erişimleri olduğunu ve bunların geliştirilmesi için lisanslar vererek ayrı bir ücret aldıklarını belirtti. Satybekov, 4 Kasım 2024’e kadar önleme alındı.

Aralık 2018’de, Devlet Güvenlik Komitesi eski başbakan yardımcısının bildirilmeyen evleri, daireleri ve milyonlarca banka hesabını buldu. Kendisi, açılan davayı siyasi bir gösteri olarak nitelendiriyor ve suçsuz olduğunu iddia ediyor. Duishenbek Zilaliev’e dokuz yıl hapis cezası verildi. Haziran 2021’de, Yüksek Mahkeme önceki kararları bozdu ve dava için yeni bir yargılama yapıldı.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu