Seyahat

Haberler… Ölüdeniz Nerede, Nasıl Gidilir? Ölüdeniz Gezilecek Yerler Nelerdir?

 Ölüdeniz Nerede? 

 Yüksek duvarlarla çevrelenmiş ve adeta bir zindana dönüşmüş olan şehirlerden uzaklaşmak isteyenlerin gözde yerlerinden biri olan Ölüdeniz, Türkiye’nin sahip olduğu en büyüleyici güzellikleri bünyesinde barındıran biridir. Bu güzel yer Türkiye’nin Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı olarak varlık göstermektedir.

 Hem zümrüt yeşili hem de turkuaz mavisiyle ziyaretçilerini büyüleyen bir atmosfer barındırıyor. Varlık göstermiş olduğu süreçler boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Ölüdeniz, her dönemde farklı bir isimle anılmıştır. Likyalılar döneminde Güneş Diyarı adını almış olan Ölüdeniz, Ortaçağ’a gelindiğinde ise Uzak Diyarlar adıyla anılmıştır.

 Ölüdeniz ‘e Nasıl Gidilir?

 Türkiye’nin göz kamaştıran doğal güzelliklerini içerisinde barındıran Ölüdeniz’e ulaşım son derece kolay ve rahat sağlanabilir niteliktedir. Muğla ilinin en güzel ilçelerinden biri olan ve turistik değeri çok fazla olan Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz’e Antalya, Muğla ve Burdur karayolları bağlantısı bulunmaktadır. Bu bağlantı yolları sayesinde ulaşımı en kolay yerler arasında kendisine yer bulmaktadır.

 Fethiye Ölüdeniz’ bölgesine havayolu, karayolu ve deniz yolu gibi çok çeşitlilik barındıran ulaşım seçenekleri vasıtasıyla ulaşım sağlayabilmek mümkün olmaktadır. Eğer bölgeye otobüs ile gidilecek ise pek çok büyükşehirden Fethiye’ye otobüs seferleri gerçekleştirilmektedir. Bu seferler vasıtasıyla ulaşım sağlanabilmesi son derece kolay olabilmektedir. Fethiye ilçesine ulaşım sağlandıktan sonra şehir içi ulaşım araçları kullanarak yahut taksi ile yaklaşık olarak 15 dakikada Ölüdeniz’e varış sağlanabilmektedir.

 Havayolu üzerinden bölgeye yolculuk yapmak isteyenler, Ölüdeniz’e en yakın konumda yer Dalaman Havalimanı’nı tercih edebilirler. Yaklaşık olarak bir saatlik uzaklıkta bulunan havaalanından servisler vasıtasıyla ya da şehir içi ulaşımla Ölüdeniz’e ualşım sağlanması mümkün olmaktadır.

 Kendi aracıyla Ölüdeniz’e ulaşmak isteyenler Muğla Fethiye’ye ulaşım sağladıktan sonra Ölüdeniz tabelalarını takip ederek on dakikalık bir süre içerisinde Ölüdeniz’e varabilmektedir. Fethiye ilçesi ile Ölüdeniz arası yaklaşık olarak 12 kilometre mesafeye sahiptir.

 Ölüdeniz Gezilecek Yerler Nelerdir?

 Yaz mevsiminde oldukça fazla sayıda tatil sever insanın tatil öneminin gelmesi ile akın ettiği Ölüdeniz’in güzelliklerini saymakla bitirmek mümkün değildir. Bu sebeple birbirinden ilgi çekici ve büyüleyici güzellikteki yerleri Ölüdeniz sınırları içinde keşfetmek mümkün olmaktadır. Türkiye’de olduğu kadar dünyada da popülerliği büyük bir hızla artan bir tatil beldesi olan Ölüdeniz bölgeyi ziyarete gelenlerin en çok etkilendiği yer kumsalı ve sahili olmaktadır. Ölüdeniz Plajı çok yoğun bir şekilde yerli ve yabancı turistin vazgeçilmezi arasına girmiş durumdadır.

 Plajın batısında kalan Ölüdeniz Lagünü adeta nefesleri kesen bir doğa harikasıdır. Çam ağaçlarının adeta bir stadyumu dolduran seyirciler gibi etrafını kuşatmış olduğu lagün sanki dünyanın en güzel futbol maçına ev sahipliği yapan bir stadyum andırmaktadır. Adını almış olduğu dingin berrak suyu, her ne kadar civarda fırtınalar olsa, zaman zaman dalgalar kıyıları büyük bir hırsla dövse de Ölüdeniz’in suları bitkin ve dingin bir eda ile mışıl mışıl uyumaktadır.

 Ölüdeniz sahip olduğu güzelliklerin muhafaza edilebilir olması için koruma altında alınmış bölgeler arasında yer almaktadır. Bu sayede bölgenin sahip olduğu büyüleyici güzellikteki doğası bozulmadan kalmayı sürdürmeye devam etmektedir. Böylelikle bölge tabiat anadan ilk olarak nasıl doğmuşsa halen o güzelliğini muhafaza etmeyi sürdürmektedir.

 Ölüdeniz’de gezilecek yerler genellikle civarda varlık göstermekte olan berrak sulara sahip koylar ve yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan ormanlık alanlardır. Bölge özellikle şehrin yorgunluk yaratan atmosferinden ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için adeta sığınılacak bir limanı oluşturmaktadır. Bölgede gezilebilecek en güzel yerlerden biri olarak Kıdrak Koyu öne çıkmaktadır. Neredeyse hiç gölge düşmeyen hiçbir yerin olmadığı eşsiz güzellikteki ormanlarla kuşatılmış olan koy tertemiz ve sakin suyuyla ziyaretçilerini büyülemektedir. Ayrıca çevrede Kıdrak Koyu gibi iril ufaklı birçok koy varlık göstermektedir.

 Dikkat çekici güzellikleriyle pek çok ziyaretçiyi kendisine çeken Kelebekler Vadisi de buraya yakın konumda olan ve ziyaret edilebilecek olan cennetten kopma bir yer oluşturuyor. Ölüdeniz bölgesi, göz kamaştıran güzellikteki büyüleyici koyları ve çevredeki adacıkları ile Fethiye tekne turları sayesinde daha yakından görebilmektedir.

 Ölüdeniz Plajı kumsallarında yürüyüş yapmak ve ayağın altına dokunan o yumuşacık kumlar sanki ziyaretçilerine dünyanın en güzel ayak masajını yapıyormuş gibi bir atmosfer yaratmaktadır. Ölüdeniz sınırları içerisinde yapılabilecek bir başka aktivite trekking olmaktadır. Ölüdeniz gerek doğası, gerek denizi ve gerekse huzur veren atmosferi ile ziyaretçileri için adeta bir dinginlik ortamı barındırıyor.

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu