Kıbrıs

Harnup üreticileri sorunlarını düzenledikleri toplantıda masaya yatırdı – BRTK

 

Hostinger

Harnup üreticileri belirsizlik ve düşük fiyatlar konusunda zor durumu aşmak ve neler yapılabileceğini tartışmak amacıyla bir toplantı gerçekleştirdiler.

Büyükkonuk Zeytin Kooperatifi’nde yer alan toplantıda konuşan Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, harnup üreticilerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Harnup hasadının başlamasına rağmen belirsizliklerin devam ettiğini, bu nedenle ürünlerin dalında kaldığını belirten Tulga, ilgili kurumların net bir politika ortaya koymadığını, bu yüzden harnupların yağmurda ve güneşte bekletildiğini, bu durumun ürün kalitesini düşürdüğünü ve kayıplara yol açtığını
savundu.

Tulga ayrıca, Türkiye ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile yapılan istişarelerde, borsada belirlenen harnup fiyatlarının düşük olduğunu ve üreticilere sunulan fiyatların yeterli olmadığını dile getirerek üreticilerin sorunlarının devlet
politikası ve teşviklerle çözülebileceğini vurguladı.

Harnup Üreticileri Derneği Başkanı Bekir Bolatcan, da bazı tüccarların üreticileri zor duruma soktuğunu kaydetti.

Bolatcan, bu tüccarların kendi çıkarları ve “krallıklarını” sürdürmek için üreticileri mağdur ettiklerini ifade ederek bu durumun harnup üreticileri için büyük bir sorun yarattığını sözlerine ekledi.


 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu