Yaşam

Hashtag İşareti Nedir, Nasıl Yapılır? Klavyede Hashtag (Diyez) İşareti Kısayolu…

Hashtag İşareti Nedir? 

Hashtag günümüzde özellikle sosyal medya ortamlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Twitter, Facebook, Instagram, Tumblr, Google Plus gibi mecralarda yapılan paylaşımların vurguladığı mesajı belirtmek için (#) hashtag simgesi kullanılır. Hashtag (heştek) Türkçe karşılığı olarak “Etiket” anlamı taşımaktadır. Bu simgesini yapmak için kelimenin başına # simgesi yazılır.

 ​​​​​Klavye İle Hashtag Nasıl Yapılır?

Hashtag simgesine number sing adı verilmektedir. Akıllı telefon klavyelerinde bu simge ile karşılaşmak mümkündür. Ancak bilgisayar klavyesinde hashtag simgesi tuş kombinasyonu ile yapılabilir. Bunun için Alt Gr+3 birleşimi kullanılır. Hashtag işareti F ve Q klavyede de aynı biçimde yapılmaktadır.

Karakter Eşlem Tablosu ile Hashtag Yapımı

Klavye üzerinde bulunmayan simgelere karakter eşlem tablosu kullanarak ulaşmak mümkündür. Bunun için win+r tuşlaması yapılır ve açılan çalıştır penceresine gelinir. Burada işareti bulmak adına unicode’a git kısmına 0023 kodu yazılır. Böylelikle hashtag işareti çıkmış olur. Seç ve kopyala yaparak istenilen alana yapıştırılır.

MAC ile Hashtag Yapımı 

Teknoloji avantajı ile farklı işletim sistemleri kullanılmaktadır. Bu işletim sistemlerinde ise kendine özgü bazı değişik özellikler bulunmaktadır. Son yıllarda popüler işletim sistemleri arasında Windows olduğu kadar Mac sistemi de yer almaktadır. Windows ve ya Mac klavyelerde hashtag işaretini yapmak genel anlamda aynı olmaktadır. Ancak klavye tuşlarında bazı isim değişiklikleri olduğu görülmektedir. Windows kullanıcıları klavye üzerinde hashtag simgesini Alt + 3 tuşlarına basarak elde edebilmektedir. Mac kullanıcıları ise bu simgeyi Option + 3 tuş kombinasyonu ile gerçekleşmektedir.

Hatice İsminin Anlamı Nedir? Hatice İsmi Kur'an'da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Hatice İsminin Anlamı Nedir? Hatice İsmi Kur’an’da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu