Türk Dünyası

Hemşireler, Ebeler ve Hekimler Sendikalarından Ortak Basın Açıklaması – BRTK

 

Hostinger Kıbrıs’ta Sağlık Çalışanlarından Eylem

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi önünde basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi.

Sendika Başkanı İbrahim Özgöçmen, bugün yapacakları eyleme Bakanlar Kurulu kararıyla 60 gün süreyle yasak konulduğunu belirterek, bu kararı eleştirdi ve aynı hassasiyetin kendi sorunları için de gösterilmesini beklediklerini ifade etti. Özgöçmen ayrıca, personel eksikliğinin yarattığı sıkıntılara dikkat çekerek, hasta kapasitesinin yatak kapasitesini aştığını ve uzun nöbetlerin yorgunluğa ve hatalara yol açtığını söyledi.

Geçici işçi olarak çalıştırılan personellerin yasalara aykırı şekilde çalıştırıldığını belirten Özgöçmen, bu konuyla ilgili Pazartesi günü dava dosyalayacaklarını da açıkladı.

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Başkanı Dr. Özlem Gürkut ise sağlıkta yaşanan sıkıntılara ve artan iş yüküne dikkat çekti. Gürkut, ülkedeki plansız nüfus artışının hemşirelerin iş yükünü artırdığını ve hatalara neden olabileceğini vurguladı.

Gürkut, hastalarına kaliteli ve ihtiyaçlarına uygun sağlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını ancak hastanelerde gerekli koşulların olmadığını belirtti. Sağlık çalışanları, sorunlarının çözülmesi ve daha iyi çalışma koşullarına sahip olabilmek için mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu