Son Dakika

Hentbolda kadın ve erkek milli takımları bir ilki gerçekleştirmeye çalışacak


Zeki Pehlivan, A milli erkek ve kadın hentbol takımlarının son dönemdeki performansının kendilerini umutlandırdığını belirtti.


Pehlivan, erkeklerde Avrupa Şampiyonası finallerine katılarak Türk hentbolu için bir ilki başarmak istediklerini kaydetti.


“Lüksemburg maçlarını kazandık. Bu maçlardan gelen puanlar Kuzey Makedonya ve Portekiz maçları öncesi önemliydi. O maçlardan alacağımız puanlar, bizi 2024 Avrupa Şampiyonası’na götürecek.”


Kılıç, erkek millilerin Konya’da Lüksemburg’a karşı farklı kazandığını belirtti.


“Oyuncularımızın orada performansı müthişti. İlk maçı tek farkla kazanmıştık ama ikinci maçı 31-20 galip tamamladık. Oyuncularımız savunmada özellikle çok iyiydi. Buradaki oyunu kalan iki maçta da ortaya koyarsak, 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine gideriz. Bu maçtaki performans bizi çok umutlandırdı.”


[Fotoğraf: AA / Türkiye Hentbol Federasyonu Genel Koordinatörü Zeki Pehlivan]


“Kadın millilerimiz 26 Mart’ta Giresun’da kampa girecek”


Zeki Pehlivan, kadınlarda 2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri maçlarının devam ettiğini söyledi.


Pehlivan, Kadın millilerin ilk maçını 7 Nisan’da Türkiye’de oynayacağını anlattı.


“2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off turunda Sırbistan ile iki önemli maç yapacağız. Kadın millilerimiz 26 Mart’ta Giresun’da kampa girecek. İlk maçımızı 7 Nisan Cuma günü Giresun’da oynayacağız. İkinci maçımızı ise 12 Nisan’da deplasmanda yapacağız. Rakibimizi elememiz durumunda tarihimizde ilk kez Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazanacağız. Şampiyona ilk defa üç ülkenin (Danimarka, Norveç ve İsveç) ev sahipliğinde, 29 Kasım-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Umarım ülkemiz adına, milli takımlarımız adına başarılı sonuçlar alırız.”


Pehlivan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilen bölgenin hentbol takımlarına Ankara’da kucak açtıklarını kaydetti.


“Deprem mağduru takımlarımız maçlarını Ankara’da tamamlayacak. Gaziantep Nurdağı Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü, Kahramanmaraş Genç Nesil Bilişim Spor Kulübü, Osmaniye Arena Spor Kulübü, Şanlıurfa Güneşin Çocukları GSK takımlarını federasyonumuza davet ettik. Konaklamalarını ve tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Deprem bölgesi takımları oldukları için maçlarını Ankara’da yapacaklar. Sadece bir takım, Gaziantep Hentbol Spor Kulübü katılamadığı için ligden çekildi. Böylece takımlarımızın oyundan kopmamalarını ve gruplarını tamamlamalarını sağlayacağız. Önümüzdeki hafta günde ikişer olmak üzere, maçları 3 günde tamamlayıp, gruptaki sıralamayı belirleyeceğiz.”

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Hentbol, Türkiye’nin gelişmekte olan spor dallarından bir tanesidir. Hem erkek hem de kadın takımları ülkemizi uluslararası turnuvalarda temsil etmektedirler. Bu sezon, hentbolda bir ilki gerçekleştirmeye çalışacaklar. Türkiye, hem erkek hem de kadın milli takımlarını aynı zamanda bir turnuvada bir araya getirecek.

Türkiye Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerinde oldukça başarılı bir performans sergiledi. Kendine eşsiz bir şekilde Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Kadın milli takımımız, 13-30 Kasım tarihleri arasında Norveç’te düzenlenecek olan turnuvaya hazırlanıyor.

Öte yandan, Türkiye erkek hentbol takımı Avrupa Şampiyonası elemelerinde yeterli performansı sergileyemedi. Ancak, son birkaç yılda erkek takımı dünya sıralamasında da önemli bir yere sahip. Ve Haziran ayı başında, geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası’nı düzenleyen İsveç’te düzenlenecek olan Elemeler B Grubu’nda yer alacaklar.

Ancak, her iki takım da aynı zamanda dünya sıralamasındaki yerleri için mücadele ediyor. Ve her iki takım da, aynı zamanda Avrupa Şampiyonası’nda yarışan az sayıdaki takımlardan biri olacak.

Türkiye, kadın ve erkek hentbol takımlarından en iyi performansı göstermesini bekliyor. Her iki takımın da bir arada mücadele edeceği turnuvalar, bu spor dalı için de bir dönüm noktası olarak görülüyor. Türkiye’nin hentbolda elde ettiği başarıları göz önüne alındığında, her iki takım da bu turnuvada önemli bir etki yaratacaklar. Başarılarının devamını diliyoruz.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu