Yaşam

Hifa İsminin Anlamı Nedir? Hifa İsmi Kur’an’da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Hifa İsminin Anlamı Nedir? 

Son dönemlerde kız çocuklarına sıkça konulan Hifa ismi, bebek bekleyen ebeveynler tarafından çok merak ediliyor. Sahabe kadın ismi olarak da bilinen Hifa, Mekke’de yaşayan sahabe kadının sadece Allah’ın rızasını kazanmak için yaşadığı biliniyor. Sahabeden esinlenen anlamı ise, sabreden şeklinde tanımlanır. Diğer yandan ikinci anlam bakımından da sahabe kadın da demektir. İnançlı ve şükreden kimseler olarak da bilinir.

Peygamber efendimiz Hz Muhammed (s.a.v)’in yaşadığı dönemlerde sahabe kadın olarak bilinen Hifa, günümüze kadar ilk anlamını kadın sahabe olarak taşıdı. Allah’a olan sevgisi ile bilinen Hifa, ismin anlamını ve önemini de artıran bir detaydır.

Hifa adı verilen Arapça kökenli bir isim olarak Arapça Sözlüğünde sıkça yer alıyor. Arapça kökenli bir kelime olmasına rağmen Kur’an-ı Kerim’de bahsi geçiyor. Aynı zamanda Hifa ismi ile ilgili sakıncalı hiçbir bilgi de bulunmuyor. Aynı zamanda, bu ismin kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmaz.

Hifa İsmi Kur’an’da Geçer mi?

Arapça kökenli bir kelime olarak da bilinen Hifa, Kur’an-ı Kerim’de yer ala ayetlerde bulunmuyor. Bu isim hakkında İslami bakımdan sakıncalı olarak görülen bir açıklama yoktur. Bu nedenle de kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Aynı zamanda Hifa, kadın sahabe anlamına gelir. Hifa, yaşadığı dönemde ise, Allah’a olan sevgisi ile bilinir. Bu isim ise ilk anlamını kadın sahabe olarak aldı. Hifa isminin anlamını öğrenen pek çok kişi doğacak olan kız çocuklarına bu ismi vermeyi tercih ediyor.

Hifa İsminin TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Hifa ismi, kız ismi olarak bilinir. Hifa ismi, kadın sahabe ve sabreden anlamına gelir. Hifa ismi ise, Mekke’nin en güzel ve gösterişli yerinde sadece Allah’ın rızasını kazanmak için yaşayan Müslüman kadın anlamına da gelir. Hifa adının kullanılması ise, İslami olarak da caizdir ve kullanılmasında bilinen herhangi bir sakınca yoktur.

Arapça kökenli bir isim olan Hifa ismi, bağımsız ve özgür anlamlarına gelir. Peygamber Efendimizin yaşadığı dönem içinde sahabe kadınlara, Hifa adı veriliyordu. Yeni doğacak kız çocuklarına isim verecek olan anne ve babalar, Hifa isminin ne anlama geldiğini araştırıyor. Anlamı güzel olduğu için de ebeveynler tarafından çok fazla tercih edilir. 

Hüma İsminin Anlamı Nedir? Hüma İsmi Kur'an'da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Hüma İsminin Anlamı Nedir? Hüma İsmi Kur’an’da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu