Türk Dünyası

Hırvat-Macar Dostluk Günü Coşkusu – Türk Haber Dünyası – OpenAI Katkılı Türk ve Dünya Haberleri

 

Hostinger Macaristan ve Hırvatistan arasındaki bin yıllık ilişki

Macaristan ve Hırvatistan arasında bin yıllık bir ilişki bulunmaktadır ve her zaman zirveleri, sevinçleri ve zorlukları olmuştur. Halkı idare ve bölgesel kalkınma bakanlığına bağlı Parlamenter Devlet Sekreteri, bu sözleri Pazar günü Őrtilos’ta (Macaristan’ın batısında, Hırvatistan sınırında) dile getirdi.

Hırvatistan-Macaristan Dostluk Günü’nü anma töreninde konuşan Csaba Latorcai, iki milletin Tatarlar ve Türklerle birlikte sayısız savaşları birlikte yürüttüğünü belirtti. Ancak otuz yılı aşkın bir süre önce iki ülke arasındaki ilişki yeni bir boyut kazandı, zira “Macaristan, bağımsızlık mücadelesi veren Hırvatistan’ın hemen yanında duran neredeyse ilk ülkelerden biri oldu,” dedi. Politikacı, Macaristan’ın aynı zamanda Hırvatistan’ın Avrupa Birliği’ne katılımında öncü olduğunu ve komşumuz AB’ye katıldıktan beri her iki ülkenin de ilişkilerini geliştirmek için yeni fırsatlara sahip olduğunu ekledi.

Devlet sekreteri bu ilişkide “Hırvatistan’daki Macarlar ve Macaristan’daki Hırvatlar, etkileyiciler olarak yanımızda yer alıyorlar,” dedi.

Devlet sekreteri ayrıca, Mura ve Drava nehirlerinin bir araya gelmesinin bölgede sadece doğal bir sınır değil, aynı zamanda coğrafi bir sınır olduğunu ve sınır bölgelerinin her zaman ülkenin ortasındaki bölgelere göre daha zor durumda olduğunu belirtti. Ancak bölgenin insanlarının, bir çevre bölgenin merkeze nasıl yerleştirilebileceğini göstermede örnek olduğunu vurgulayarak, sadece bu şekilde yetişme ve gelecek yakalanabilir olduğunu belirtti.

Aynı zamanda planlanan yaya ve bisiklet köprüsüne de değinen Csaba Latorcai, bu köprünün iki komşu yerleşim yeri olan Őrtilos ve Legrad arasında bölgesel işbirliği çerçevesinde inşa edileceğini belirtti.

Bu köprünün iki ülkenin bin yıllık tarihini simgeleyeceğini, kültürel bağların bir köprüsü olacağını, ancak Hırvatistan-Macaristan sınırındaki yetişme örneğinin de hizmet edeceğini belirtti. Devlet Sekreteri söyledi.

Konuşmasında bölgenin milletvekili olan László Szászfalvi ise iki ülkenin ortak tarih ve kültürünü vurgularken, bu ilişkinin daha da derin köklere sahip olduğunu, yani Hristiyanlığa dayandığını belirtti. Ortak kültürümüz, inancımız ve tarihimiz olduğu gibi, hayatta kalışımız ve geleceğimiz de var, ekledi.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu