Dünya

Hırvatistan Başbakanından “Ukrayna’ya yardıma devam edeceğiz” mesajı


Plenkovic, Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Hırvatistan’ın Ukrayna’ya sürekli yardımda bulunduğunu vurgulayan Plenkovic, “Hükümetimiz bu yıl Ukrayna’ya askeri ve insani yardım yollanması hususunda birkaç kez karar aldı.” dedi.


Plenkovic, “Rusya’nın bir seneden uzun zamandır saldırılarına devam ettiği ve Ukrayna’nın kendini savunduğu bu durumda yardımlarımız sürecek. 30 yıl önce buna benzer saldırılara uğrayan Hırvatistan, yardımlarına devam edecek.” diye konuştu.


Kosova-Sırbistan ilişkilerine de değinen Hırvat Başbakan, ilişkilerin normalleştirilmesi, barış ve istikrar söz konusu olduğunda desteğe hazır olduklarını ifade etti.​​​​​​​​​​​​​​

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç, Ukrayna’nın Rus saldırganlığına karşı savaşında desteklerinin devam edeceğini açıkladı. Başbakan Plenkoviç, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki yüksek makamlarla görüştükten sonra yaptığı açıklamada, “Hırvatistan, Ukrayna’nın bağımsızlığı, güvenliği ve toprak bütünlüğünü savunmaya devam edecek” dedi.

Hırvatistan, geçmişte kendisi de bağımsızlık mücadelesi vermiş bir ülke olarak, Ukrayna’nın bu mücadelesine özel bir önem veriyor. Başbakan Plenkoviç, Kiev’deki temasları sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Başbakan Oleksiy Honçaruk ile bir araya geldi. Görüşmelerde, her iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, Ukrayna’nın Rusya tarafından işgal edilen Kırım Yarımadası ve Doğu Ukrayna’daki ayrılıkçı eylemlere karşı mücadelesi de ele alındı.

Başbakan Plenkoviç, Ukrayna’nın Kırım Yarımadası ve Doğu Ukrayna’daki ayrılıkçı bölgelerdeki sivil halkın yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Plenkoviç, “Ukrayna halkı, uzun süredir bu zulüm altında yaşıyor ve savaşın etkilerini günlük hayatlarında hissediyorlar. Biz, bu zorlu mücadelede Ukrayna halkının yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hırvatistan, Ukrayna ile işbirliği yaparak, ülkenin savunma güçlerini ve sivil yönetim kapasitesini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor. Başbakan Plenkoviç, Kiev’deki temasları sırasında Ukrayna hükümetine çeşitli yardımların yapılabileceğini söyledi. Yardımlar arasında, insan hakları eğitimi, siber güvenlik konusunda destek, acil tıbbi malzemeler, ekipman ve ilaçlar yer alıyor.

Hırvatistan ile Ukrayna arasındaki ticaret hacmi de son yıllarda artmış durumda. 2018 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 120 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ukrayna, Hırvatistan’a özellikle tahıl, metal ve petrokimya ürünleri ihraç ediyor.

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç’in Ukrayna’ya destek mesajı, bölgedeki siyasi gerginliklerin ve uluslararası anlaşmazlıkların arttığı bir dönemde, dostluk ve işbirliği çağrısı olarak dikkat çekiyor. Plenkoviç, “Hırvatistan ve Ukrayna arasındaki dostluk ve işbirliği, güçlü temellere dayanıyor. Bu dostluğumuz, her zaman daha ileriye taşıyacağımız kalıcı ve etkili bir işbirliği olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu