Teknoloji

Hizbullah’ın İsrail’e kamikaze İHA saldırısı

 

Hostinger

İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) göre, İsrail’in kuzeyindeki bir askeri üssü hedef alan İHA saldırısında 4 asker öldü, 58 kişi yaralandı.

Hizbullah, İsrail’e yönelik en ölümcül saldırılarından birini düzenledi. İsrail ordusu, 13 Ekim’de gerçekleşen saldırının bir askeri üssün hedef alındığı saldırıda 4 personelin öldüğünü ve 7 askerin ağır yaralandığını açıkladı.  Hizbullah, Tel Aviv ve Haifa arasında yer alan IDF’nin Golani Tugayı’na ait bir eğitim kampını hedef aldığını belirterek saldırıyı üstlendi.

Bazı İsrail medya kuruluşları, üssün Lübnan’dan fırlatılan düşük teknolojili bir drone ile vurulduğunu bildirdi. CNN’e göre Güney Lübnan’dan fırlatılan insansız hava aracı İsrail hava savunmasını fark edilmeden geçmeyi başardı ve Golani Tugayı’nın İsrail sınırından yaklaşık 40 mil içerideki üssünü vurdu. Ayrıca gerçekleşen saldırı, bir yıldan fazla bir süredir İsrail’e yapılan en büyük saldırılardan biri olarak değerlendirilmekte.

IDF Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi Hizbullah tarafından hedef alınan askeri üssü ziyaret etti. (Görsel: CNN)

CNN tarafından yapılan habere göre saldırının hem zamanlaması hem de yeri, Hizbullah’ın yeterli istihbarat topladığını ve kayıp sayısını en üst düzeye çıkaracak yeteneklere sahip olduğunu göstermekte. Ayrıca Golani Tugayı İsrail’in seçkin piyade birliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda bahse konu birlik İsrail’in kara harekatının bir parçası olarak Güney Lübnan’a konuşlandırılmıştı.

The Times of Israel tarafından yapılan habere göre, Binyamina yakınlarındaki insansız hava aracı saldırısıyla ilgili yapılan ilk soruşturmaya göre, Hizbullah denizden İsrail hava sahasına giren 2 adet insansız hava aracı fırlattı. Bunlar İran’da Ababil-T olarak bilinen Mirsad insansız hava araçlarıydı. İsrail araştırma enstitüsü olan Alma Center’a göre, bahse konu kamikaze İHA 120 kilometrelik bir saldırı menziline, saatte 370 kilometre azami hıza, 40 kilograma kadar patlayıcı taşıma kapasitesine ve 3.000 metre irtifada uçma kabiliyetine sahip.

Ayrıca yine The Times of Israel’e göre fırlatılan 2 İHA2nın her ikisi de İsrail radarları tarafından izlendi ve biri Hayfa’nın kuzeyindeki kıyı açıklarında vuruldu. Ardından İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları ve helikopterlerinin ikinci İHA’yı takip ettiği ancak muhtemelen yere çok yakın uçtuğu için izinin kaybedildiği belirtilmekte.

Ayşe Erbaş

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu