Spor

“Hükmen mağlubiyet” itirazı: Ali Koç’tan Kulüpler Birliği toplantısı sonrası açıklama – Son Dakika Spor Haberleri

Kulüpler Birliği gündemdeki konularla ilgili Ali Koç başkanlığında toplandı.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Beşiktaş ve bazı kulüplerin ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK’nın kalan maçlarında hükmen mağlup sayılmasına yönelik itirazı masaya yatırıldı.

Toplantının ardından Ali Koç kameraların karşısına geçti.

Kulüpler Birliği Başkanı Koç açıklamasında, “7 kulüp bir görüşü savundu, 4 kulüp başka görüşü savundu. Toplantıda 12 kulüptük, Hatayspor görüş bildirmek istemedi. İki alternatifin de artısı ve eksisi var. Birinci alternatif, tescil olan maçlar kalsın ve sonrakiler hükmen mağlup olsun. Bu sadece Süper Lig’e değil, bütün alt liglere de uygulanacak. Maçlar hiçbir şekilde sayılmasın diyenlerin de kabul edilebilir argümanları var.” dedi.

“TFF’YE SUNACAĞIZ”

Ali Koç açıklamasının devamında, “Geldiğimiz nokta itibarıyla, bu konu hakkında 17 kulüp yazılı görüş verecek. Bunları TFF’ye sunacağız. Aramızdaki ilkesel karara göre, 3’te 2’lik birlik sağlanması gerekiyor ama bunda buna bakmaksızın; bu takım bunu istiyor, bu takım bunu istiyor diye TFF’ye sunacağız. Kulüpler için yaşayan bir TFF kimliği kısa süre içinde gösterildi. Diğer iki TFF ile karşılaştırdığımızda, siyah ile beyaz kadar fark var. Biz görüşlerimizi ileteceğiz, onlar ne karar alacak göreceğiz. Ne karar alırlarsa, bunu anlayışla karşılayacağız kulüpler olarak.” diye konuştu.

Toplantıya katılmayan Başakşehir, Sivasspor, Alanyaspor, Ümraniyespor, Karagümrük ve Konyaspor’dan yazılı görüş alınacak.

ALİ KOÇ’TAN PLAY-OFF CEVABI

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı gündemdeki konu hakkında; “Play-off konusu, basında gündeme geliyor. Burada etraflıca bir tartışma olmadı. Sezonun önemli bölümünün bittiği noktada, böyle radikal bir değişikliğe gitmek ne kadar mantıklı, emin değilim.” dedi.

NE OLMUŞTU?

TFF, deprem felaketinin ardından ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK’nın kalan maçlarda hükmen mağlup sayılmasına karar vermişti.

Beşiktaş ise bu karara itiraz ederek Hatayspor ve Gaziantep FK’nın sezon başından bu yana tüm maçlarının geçersiz sayılması gerektiğini savunmuştu.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/BRTK

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak, Hükmen Mağlubiyet itirazı hakkında açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Kulüpler Birliği toplantısının ardından yaptığı konuşmada, Türk futbolunun kalitesinin artması için Hükmen Mağlubiyet itirazının önemli olduğunu belirtti.

Hükmen mağlubiyet, bir takımın müsabakaya çıkmaması ya da müsabaka sonrası kazandığı puanların silinmesi nedeniyle uygulanan bir karardır. Türk futbolunda da yaygın olarak uygulanır. Ancak bazı durumlarda bu kararların haklılığına şüphe düşebilir.

Bu nedenle, Türk futbolunun ileri gitmesi için Hükmen Mağlubiyet itirazı oldukça önemli hale gelmektedir. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bu konu hakkında şunları söyledi: “Hükmen Mağlubiyet itirazı, Türk futbolunun gelişmesi için şart olan bir adım. Bu kararların doğru bir şekilde verilmesi gerekiyor.”

Ali Koç, Kulüpler Birliği toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Hükmen Mağlubiyet itirazlarının hakemler tarafından yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Koç, “Hatalı yönlendirmeler, yanlış tartışmalar ve yanlış anlamalar nedeniyle alınan kararların tekrar değerlendirmeye alınması gerekiyor” dedi.

Hükmen Mağlubiyet kararları, Türk futbolunda sıklıkla uygulanır. Ancak, bazı durumlarda bu kararların haklılığına dair şüpheler oluşabilir. Bu nedenle, kulüplerin bu kararlara itiraz etmesi oldukça önemlidir ve doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir.

Ali Koç’un bu konuya dikkat çekmesi, Kulüpler Birliği toplantısında verilen kararların futbol camiasının genel düşüncesi doğrultusunda olması açısından oldukça önemliydi. Türk futbolunun ileri gitmesi için,Hükmen Mağlubiyet itirazlarının hakemler tarafından yeniden değerlendirilmesi ve doğru bir şekilde verilmesi gerekmektedir.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu