Yaşam

Hz. Süleyman Kimdir? Hz. Süleyman’ın Hayatı Ve Kıssası… Hz. Süleyman’ın Mucizeleri Nelerdir?

 Hz. Süleyman Kimdir? 

 Hristiyanlık ve Yahudilikte sadece kral olarak addedilen Hz. Süleyman, İslam dinine göre en güçlü peygamberlerden biridir. Yaşamı boyunca insanları İslam’a davet etmiş, onlara Allah’ın birliğini ve tekliğini, cennet ve cehennemi anlatmıştır.

 Cinlere hükmeden tek peygamber olan Hz. Süleyman, İsrailiyat’a göre 53 yıl, İslami kaynaklara göre 500 yıl yaşamıştır.

 Hz. Süleyman’ın Hayatı ve Kıssası

 İncil ve Tevrat’ta da adı geçen Hz. Süleyman M.Ö 970 yılında doğdu. Babası kendisine Zebur indirilen Hz. Davud’dur. Henüz 12 yaşındayken babasının yerine tahta çıkan Hz. Süleyman, diğer tüm peygamberler gibi adaleti gözeterek ülkesini yönetti.

 Tahta çıktığı zaman, babası Hz. Davud’un Kudüs’te yaptırmaya başladığı Mescid-i Aksa henüz tamamlanmamıştı. Hz. Süleyman emrindeki cinleri çalıştırarak Mescid-i Aksa’nın kısa bir sürede tamamlanmasını sağladı.

 Hz. Süleyman’ın Mucizeleri

 Hz. Süleyman, cinlere hükmederdi. Ordusu insanlardan ve cinlerden oluşan peygamber, Allah’ı ve dini yalanlayan ülkelerin ordularına karşı birçok zafer elde etmiştir. Hz. Süleyman, en fazla mucize gösteren peygamberlerden biriydi. Sadece cinlere değil hayvanlara ve rüzgarlara da hükmederdi. Kuşların ve karıncaların dilinden anlardı.

 Hz. Süleyman’ın mühürlü yüzüğünün üstünde İsm-i Azam, yani En Yüce İsim yazar. Bu mühürlü yüzük sayesinde en güçlü cinler, en vahşi hayvanlar bile ona boyun eğerdi.

 Tasavvufi kaynaklarda Hz. Süleyman’ın Hüdhüd adlı bir kuşu olduğundan bahsedilir. Bu kuşun en önemli özelliği çok uzakta olan yerleri bile görebilmesidir. Hz. Süleyman, ordusuyla sefere çıkmadan önce Hüdhüd havalanır ve peygamberin ordusuna düşman askerlerinin nerede olduğunu söylerdi. Bu sayede Hz. Süleyman birçok zafer kazanmış ve İslam hızla yayılmıştır.

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu