Türk Dünyası

İlahiyatçı Yusuf Kavaklı Hoca’nın Ölümü ve Sebebi Açıklandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Televizyon sunucusu Nur Viral, canlı yayında Yusuf Kavaklı’nın vefat haberini duyurdu. Gözyaşlarıyla duygularını ifade eden Viral, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Bugün çok acı bir haberle güne başladım. Kıymetli hocamız Yusuf Kavaklı’yı kaybettik. Başımız sağ olsun. Rabbim, eşine ve sevdiklerine sabır versin.” sözlerine yer verdi.

Televizyon programlarıyla ve sosyal medya platformlarıyla sıkça gündeme gelen Yusuf Kavaklı, bir süredir kanser hastalığıyla mücadele ediyordu.

Yusuf Kavaklı, 1946 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu köyde okuyan Kavaklı, İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni 1970 yılında, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü ise 1974 yılında bitirdi.

İmam-Hatip olarak mesleğe başlayan Kavaklı, 1982 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Belçika’ya din eğitmeni olarak gönderildi. 1987 yılında Türkiye’ye dönen Kavaklı, Silivri Merkez Vaizi olarak görev yaptıktan sonra Küçükçekmece’ye müftü olarak atandı ve bu görevini 14 yıl boyunca sürdürdü.

2004 yılında İstanbul İl Müftü Yardımcılığı’na atanan Kavaklı, 2011 yılında emekli oldu. Emeklilik döneminde çeşitli televizyon programlarına katılarak dinî konulardaki soruları cevapladı.

Bu haber ACM Cyprus’in yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu