Teknoloji

İlginç fotoğraf: Ağır yüklü F/A-18 Super Hornet

 

Hostinger

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Donanması’nda görev yapan bir F/A-18 Super Hornet daha önce görülmemiş şekilde bir hava-hava füzesi yüküyle görüntülendi.

Yayınlanan fotoğraflarda uçağın toplam dört adet uzun menzilli AIM-174B hava-hava füzesine ek olarak üç orta menzilli AIM-120 Gelişmiş Orta Menzilli Havadan Havaya Füze (AMRAAM) ve 2 adet kısa menzilli AIM-9X Sidewinder füzesi taşıması dikkat çekti. Askeri analistler bir F/A-18 Super Hornet’in bu kadar yüklü bir hava-hava füzesi kabiliyetiyle ortaya çıkmasının daha önce görülmemiş bir durum olduğunu ifade ediyor.

STM Banner

Fotoğraftaki F/A-18 Super Hornet’in Amerika Birleşik Devletleri’nin Dokuzuncu Hava Test ve Değerlendirme Filosu (VX-9), diğer adıyla Vampirler Filosu’na ait olduğu bildirilirken, uçağın test amaçlı kullanıldığı düşünülüyor. Amerikan Ordusu’nun gerçekleştirdiği yeni testin temel amacının, muharebe alanında hasımlara karşı koymak için hava-hava kabiliyetinin en üst seviyesini görmek olduğu üzerinde duruluyor.

tam yüklü f/a-18 super hornet

F/A-18 Super Hornet’in taşıdığı AIM-174B füzesi, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu’nun kara tabanlı sistemlerinden ateşlenen SM-6 füzesinin hava versiyonu olduğu biliniyor. Bu füze geçtiğimiz aylarda kabul testlerini tamamlayarak ABD Hava Kuvvetleri’nde hizmet vermeye başlamıştı. ABD, AIM-174B Programı’na özellikle Çin’in gelişen hava gücü kabiliyetlerine karşı koyabilmek için büyük önem veriyor.

Füzelerin yanı sıra, Super Hornet’in merkez hattı istasyonunda bir kızılötesi arama ve iz takip sistemi / IRST taşıdığı da belirtilmelidir. ABD Donanması’nın yeni test etmeye başladığı ağır yüklü F/A-18 Super Hornet’in, uzun menzilli operasyonlar gerçekleştirmek yerine filo savunması gibi çeşitli durumlar için kullanılacağı tahmin ediliyor.

tam yüklü f/a-18 super hornet


Kaynak: SavunmaSanayiST.com, The Drive


&nbsp
Sarsılmaz

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu