Ekonomi

İnsanların parası güvende mi? Küresel yazılım sorunu ATM’leri de vurdu

 

Hostinger

KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

“BÜTÜN BANKALARDA AYNI SORUN VAR”

Tüm dünyayı ortaya çıkan internet sorunu bankaların ATM’lerini de etkiledi. Bazı bankaların ATM’leri ödeme yapamadı. CNN TÜRK’te konuşan Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık, “Hani sadece kendi bankamda olsa ya da sadece kendi kullandığım kredi kartında bu sorunu yaşasam anladım. Derim bu özel bir durum. Sorun bildirimi unsurlarına baktığımda hemen hemen bütün bankalarda aynı sorun var” dedi.

“YAPILAN İŞLEMLERİN GÜVENLİ OLMADIĞI KANAATİNDEYİM”

Peki, bu durumda yapılan işlemler güvenli mi? Ali Murat Kırık, “Hızlı ödeme seçeneklerinde de problemler yaşandığı söz konusu. Bu ekonomik olarak da ciddi bir sıkıntıyı beraberinde getirecektir. Çünkü şu an gördüğüm kadarıyla birçok banka aynı dertten mustarip. Şu an yapılan işlemlerin de güvenli olmadığı kanaatindeyim” diye konuştu.

İnsanların parası güvende mi Küresel yazılım sorunu ATMleri de vurdu

“YAPILACAK İŞLEMLERDE BEKLEMEKTE FAYDA VAR”

Uzmanlar, yapılacak işlemler için beklenilmesi tavsiyesinde bulunuyor. Bilişim Uzmanı Emre Özcan, “Buna benzer siber saldırılarda birçok banka zaten kendi içinde yedeklemeleri yapıyor. Birçok bankanın kendi içinde yedeklemesi var. O yüzden bu konuda vatandaşlar müsterih olabilir. Bankacılık işlemlerinde ve bankalarında bulunan işlemlerde, kendilerine ait olan ve hesaplarında bulunan işlemlerin gitmesi söz konusu değil. Sadece burada yapılacak işlemler tarafında borsa, döviz ya da bankacılık gibi işlemlerde biraz beklemekte fayda var” ifadelerini kullandı. 

Küresel yazılım sorunu Microsoft ve CrowdStrike’ı vurdu: Hisseler düştü!

SON DAKİKA HABERİ: Yatırımcılar dikkat! Microsoft çöktü, İslam Memiş uyardı: ‘Beklediğimiz balon sonunda patladı!’

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu