Türk Dünyası

İran Şirketleri için Hörezm’de Ayrı Sanayi Bölgesi Oluşturulabilir

Özbekistan ve İran arasında İşbirliği Görüşmeleri Yapıldı

Özbekistan ve İran bakanlıkları ve kuruluşları arasında önemli bir işbirliği toplantısı gerçekleştirildi. Özbekistan Ulaştırma Bakanı Birinci Yardımcısı Mamanbiy Omarov, Maden ve Jeoloji Bakanı Birinci Yardımcısı Azam Kadirkhodjayev, Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan Azizbek Salokhiddinov, Hırvatistan Bölgesi Vali Yardımcısı Anvar Davletov ve Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri gibi birçok yetkili bu toplantıda bir araya geldi.

Toplam değeri 160 milyon dolar olan iki ülkeden şirketlerin katılımıyla gerçekleştirilen 29 ortak proje üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle, İranlı şirketler için ayrı bir endüstri bölgesi oluşturma ve Hırvatistan bölgesinde 23 yatırım projesi için ortak bulma konuları ele alındı.

Toplantının sonunda, İran Büyükelçisi Muhammed Ali İskenderi’nin Hırvatistan bölgesine bir ziyaret düzenlenmesi ve bölgenin sosyo-ekonomik potansiyeli ile önerilen yatırım projelerinin bir sunumunun yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Bu haber, ACM Cyprus tarafından yeni teknolojiler çalışması kapsamında OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği şekillendirebilmek için görüşlerinizi bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu