Dünya

İran’dan Suudi Arabistan’a “Nükleer İşbirliği” Mesajı!

İsrail ve Suudi Arabistan arasındaki nükleer teknoloji konusunda İran’ın önerisi

İran’ın devlet medya organlarından Nournews, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in Suudi Arabistan’ın nükleer programına karşı olduğunu belirterek, uluslararası hukuka uygun olarak iki ülke arasında nükleer teknoloji paylaşımının ikili ilişkilerin temel bir parçası olabileceği fikrini öne sürdü. Bu paylaşım, İran’ın Riyad büyükelçiliğinin yeniden açıldığı gün yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan’da bulunarak ikili işbirliği, bölgesel konular ve küresel sorunları ele alacak. Bu sırada İran, İsrail ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için bir tavsiyede bulundu.

Suudi Arabistan, 2 Ocak 2016’da 47 kişinin terör suçlarından idam edilmesi sonrası İran’da hükümet binalarının ateşe verilmesi üzerine İran ile diplomatik ilişkilerini kesti. Ancak, geçtiğimiz mart ayında iki ülke Çin’in aracılığıyla tekrar diplomatik ilişkileri başlatma konusunda anlaşmaya vardılar ve İran’ın Riyad büyükelçisi görevine başladı.

Nournews’un bu teklifi, Suudi Arabistan ve İsrail arasındaki ilişkilerin düzeltilmesine yardımcı olabilir. Ancak, İsrail’in bu öneriye ne tepki vereceği henüz bilinmiyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu