Kıbrıs

İskenderun’daki Okullara Şampiyon Meleklerin Adı Verildi – BRTK

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman’da yaşanan 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerinin anısına Hatay-İskenderun Şampiyon Melekler İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışını gerçekleştirdi. İstanbul’daki temaslarının ardından Adana’ya uçan Tatar, İskenderun’a geçerek okulun açılış törenine katıldı. Ayrıca, Tatar’a İskenderun Valiliği’nde deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında brifing verildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremin ardından il genelinde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verirken, enkazların temizlendiğini ve şehrin yeniden inşa edildiğini belirtti. Tatar ise depremde yaşanan kayıplara dikkat çekerek, acılarının hala taze olduğunu ve bu süreçte Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Daha sonra Hatay-İskenderun Kıbrıs Şampiyon Melekler İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışını gerçekleştiren Tatar, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere Kıbrıs’ın selamlarını iletti. Okulda eğitim gören 97 öğrenciye hizmet veren okulun kapasitesinin yeni kayıt döneminde artırılması planlanıyor.

Depremin etkilerinin hala devam ettiği İskenderun’da açılan Şampiyon Melekler okulu, depremzedeler için umut olurken, eğitim ve dayanışma ruhunu ön plana çıkarıyor. Cumhurbaşkanı Tatar, okulun açılışında yaptığı konuşmada, depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaptı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu