Türkiye

İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’ye son veda! – Haberler

 

Hostinger Ayşenur Ezgi Eygi için Didim’de helallik ve dua töreni

Aydın’ın Didim ilçesinde, İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için baba evinde helallik alınıp dua edildi. Eygi’nin cenazesi Didim Devlet Hastanesinden alınarak baba evine getirildi. Baba Mehmet Suat Eygi, eşi Pakistan asıllı Hamid Mazhar Ali ve akrabaları ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da cenazeye eşlik etti. Dua edilmesinin ardından cenaze Didim Merkez Camisine götürüldü. Helallik alınmasının ardından evin önünde toplanan vatandaşlar “Kahrolsun İsrail” sloganları attı. Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, öğle vakti Didim Merkez Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümünde adli tıp incelemesi: Ateşli silahtan çıkan kurşun girişi var, çıkışı yok

Ayşenur Ezgi Eygi için havalimanının VIP Terminali’nde tören düzenlendi. Eygi’nin cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemlerinden geçirildi. İlk bulgulara göre Eygi’nin kafasında ateşli silahtan kaynaklı kurşun giriş yarası tespit edildi. Metalik cisimler örneklendi ve balistik açıdan incelenecek. Eygi’nin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Aydın’a gönderildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ayşenur Ezgi Eygi’nin baba evini ziyaret etti

İsrail askerleri tarafından işgal altındaki Batı Şeria’da katledilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin Altınkum Mahallesi’ndeki baba evine ziyarette bulunan TBMM Başkanı Kurtulmuş, aileye başsağlığı diledi. Kurtulmuş, Eygi’nin vermiş olduğu insanlık mücadelesini unutmayacaklarını ve hukuki süreci takip edeceklerini belirtti. Aileye taziyelerini ileten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da aileye desteklerini sundu.

İsrail askerlerinin aktivist Eygi’yi katletmesi

İsrail askerleri, Batı Şeria’da düzenlenen barışçıl gösteride silah kullanarak, Ayşenur Ezgi Eygi’yi başından vurarak ağır yaralamıştı. Eygi, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Eygi, Filistin topraklarının işgaline karşı barışçıl yöntemlerle Filistinlilere destek veren bir insan hakları aktivistiydi. Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, İzmir’deki adli tıp işlemlerinin ardından memleketi Didim’e getirilerek toprağa verilecekdir.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu