Teknoloji

İsrail’den Filipinler’e hızlı hücumbot teslimatı

 

Hostinger

Filipin Donanması, İsrail’den 2 adet hızlı hücumbot daha teslim aldı.

Israel Shipyards, Filipin Donanması için ürettiği Acero sınıfı hızlı hücumbotlarının yeni teslimatını yaptı. Bu bağlamda tedariki yapılan hücum botların silah sistemleri arasında Typhoon Mk 30 UKSS (Uzaktan Komutalı Silah Sistemi) ve Naval Spike NLOS füzeleriyle donatılmış olan hücumbot, Filipin Donanması’nın modernizasyon çalışmalarının bir parçası olarak öne çıkmakta.

Söz konusu hücumbotlar, Israel Shipyards tarafından İsrail Donanması ve ihracat müşterileri için inşa edilen Shaldag sınıfı devriye botlarının varyantları olan Acero sınıfı hızlı hücumbotlarının yedinci ve sekizinci gemileridir. Öte yandan Baird Maritime’in yaptığı habere göre söz konusu teslim edilen botların 2019 yılında Filipin Donanması tarafından hizmetten çekilen Tomas Batilo sınıfı hücumbotlarının yerini alması için tasarlandığı belirtilmektedir.

Filipin Donanması için üretilen Acero sınıfı hücumbot

Öte yandan Güneydoğu Asya’da Çin’in tehdidi altında bulunun Filipinler, bölgedeki stratejisini İsrail ile yaptığı işbirliği  güçlendirmekte. Ayrıca söz konusu işbirliği neticesinde Filipin Donanması’na teslim edilen hücumbotlar, özellikle bölgedeki deniz hukuku ihlallerini engellemeyi amaçlarken, artan askeri tehditler karşısında caydırıcılığı arttırmayı hedeflemektedir.

Acero sınıfı hücumbotlar

Filipinler’e teslim edilen hücumbotlar geçici olarak PG 908 ve PG 909 olarak adlandırılmakla birlikte hızlı saldırı önleme gemisi (FAIC) olarak da geçmektedir. Ayrıca gerçekleşen tedarik hakkında açıklamalarda bulunan Tuğamiral Renato P. David donanmaya teslim edilen önceki hücumbotlar gibi yeni teslim edilen platformların da yüksek hızlı operasyonlar için tasarlanmış olup, Filipin Donanması’nın hızlı ve etkili deniz engelleme operasyonları yürütme kabiliyetini artıran gelişmiş füze sistemleri ve sofistike araç içi teknolojiye sahiptir olduğunu vurguladı.

Aynı zamanda hücumbotların her biri 32.65 metre uzunluğa, 6.2 metre genişliğe, tam yükte yaklaşık 95 ton deplasmana ve 12 mürettebat için alana sahiptir. Ayrıca iki adet dizel motorun güç verdiği her bir hücumbot maksimum 43 knot hıza ulaşırken, 15 knot seyir hızında ise 1600 deniz mili menzile ulaşabilmektedir.

Filipinler Donanması’na ait Acero sınıfı hücumbot

Yine Baird Maritime tarafından yapılan habere göre hücumbotların silah sistemleri arasında Rafael Spike NLOS anti-gemi füzeleri, bir adet Bushmaster 30mm otomatik top, iki adet Browning M2 12.7mm makineli tüfek ve M60 7.62mm makineli tüfeklerden oluşmaktadır. Tüm bunlara ek olarak otomatik top ve 12.7mm makineli tüfekler Rafael Typhoon uzaktan silah istasyonlarına monte edilirken, 7.62mm silah sistemi manuel olarak çalışmaktadır.

İlgili Olarak

Filipinler’den Sabrah tankları ile ilk atış

Gülsüm Kaya

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu