Türkiye

İstanbul: Rekorlar Kıran Şehir! Son Yılların En Yüksek Verisi…

İstanbul Turizm Rekorunu Kırıyor

Mavisi ile İstanbul Boğazı, tarihi ile Ayasofya ve Sultanahmet Camii, İstiklal Caddesi, Kız Kulesi… Durakları saymakla bitmeyen İstanbul, son yılların turizm rekoruna koşuyor. 2024’ün ilk 5 ayında İstanbul’u tam 7 milyon turist ziyaret etti.

Açıklanan verilere göre megakent İstanbul’daki yabancı turist sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10.31 arttı. Bu büyük artış, İstanbul’un turizm potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

İstanbul’u en çok ziyaret eden ülkelerin ilk sırasında ABD vatandaşları yer alırken, Rus ve Alman turistler ise ikinci ve üçüncü sırayı almıştır. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler de İstanbul’a yoğun ilgi gösteriyorlar.

Megakent İstanbul’da turizmde hedefler yüksek. İstanbul’un 12 aylık dönemde 20 milyon turisti ağırlaması hedefleniyor. Bu da gösteriyor ki İstanbul, dünyanın en gözde turistik merkezlerinden biri olmaya devam edecek.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu