Türkiye

İstanbul Tabip Odası’ndan Acı Haber: Dr. Tarık Ziya Ekinci Vefat Etti – Kimdir?

 

Hostinger Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili ve yöneticisi olarak 1960’lar solunun önemli isimlerinden olan yazar Tarık Ziya Ekinci hayatını kaybetti. İstanbul Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, emek, demokrasi, barış ve insan hakları mücadelelerine büyük katkılar sunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Tarık Ziya Ekinci’nin vefatının derin üzüntüyle karşılandığı belirtildi. Ekinci’nin cenazesinin İstanbul’da düzenlenecek törenin ardından Diyarbakır’da toprağa verileceği açıklandı.

Tarık Ziya Ekinci, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup Paris Tıp Fakültesi’nde ihtisas yapmış bir dâhiliye uzmanıydı. Siverek Sıtma Savaş Hekimliği, Diyarbakır Merkez Belediye Başhekimliği, Lice Hükûmet Hekimliği gibi görevlerin yanı sıra çeşitli tabip odalarında başkanlık yapmış, sosyal ve kültürel alanlarda da aktif rol almıştı. Ayrıca, TBMM 2.(XIII) Dönem Diyarbakır milletvekilliği de yapmış olan Tarık Ziya Ekinci, 12 Mart darbesi döneminde “Kürtçülük propagandası” yaptığı iddiasıyla üç yıl hapis cezası almış ve iki yıl tutuklu kalmıştı.

Türkiye’nin sağlık ve sosyal alanına büyük katkılar sunan, demokrasi ve insan hakları mücadelesinde örnek bir kişilik olan Tarık Ziya Ekinci’nin vefatı, sevenlerini derinden üzmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu