Türkiye

İstanbul’da yeni konutlar nerelere yapılacak? Avrupa ve Anadolu yakasında hangi alanlar belirlendi?

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konuşan Gazeteci Abdulkadir Selvi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen, İstanbul’da deprem için yapılması planlanan dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Selvi, yetkililerden aldığı bilgileri paylaştı.

Selvi açıklamasında, “Cuma günü İstanbul için bilim insanlarıyla toplantı yapılacak. Yapılan çalışmanın ardından taşınacak ilçeler belirlenecek. Henüz bu konuda alınmış net bir karar yok. Yapılacak toplantının ardından bir karar verilecek.” dedi.

 

AVRUPA VE ANADOLU YAKASINDA BİR YER BELİRLENDİ Mİ?

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında hangi alanlara konutlar yapılacağına dair edindiği bilgileri paylaşan Selvi, “Askeri araziler de var, hazine arazileri de var. Burada var olan arazilerin yapıya uygun olup olmadığı da yine bilim insanlarıyla belirlenecek. Bilim insanlarıyla yetkililerin yapacağı toplantı Cuma günü gerçekleşecek.” dedi.

Askeri araziler ve hazine arazileri konusuna açıklık getiren Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen, “Zemin yapısına, tarihiyle, şehir merkezine ulaşım imkanları gibi öncüller göz önüne alınarak değerlendirilecek. Yani burada askeri alanlar imara açılacak gibi bir durumdan ziyade, saydığımız öncüllere uygunsa o alanlarda yapılaşma olacak.” dedi.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu