Türkiye

İsveçli Bakanları Taşıyan Uçak Arızalandı: Ankara’daki Toplantı Ertelendi

 

Hostinger İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ve Adalet Bakanı Gunnar Strummer’ı Ankara’ya götürmek üzere havalanan uçak, teknik bir arıza nedeniyle geri dönerek Stockholm Arlanda Havaalanı’na iniş yaptı. Diplomatik kaynaklardan gelen bilgilere göre, ertelenen toplantının yeni bir tarih için planlanması için çalışmalar devam ediyor.

Türkiye ile İsveç arasında bakanlar düzeyinde düzenlenmesi planlanan Güvenlik Mekanizması Toplantısı bugün Ankara’da gerçekleşecekti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İsveçli mevkidaşı Maria Malmer Stenergard’ın başkanlık edeceği toplantıya, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İsveç Adalet Bakanı Strummer da katılacaktı.

İlk kez düzenlenen Güvenlik Mekanizması Toplantısı, iki ülke arasındaki terörle mücadele alanında işbirliğinin geliştirilmesi açısından önem taşıyordu. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için başvuruda bulunmalarının ardından, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında terörle mücadele ve savunma alanlarındaki taahhütleri içeren Üçlü Mutabakat Zaptı imzalanmıştı.

İsveç’te yürürlüğe giren yeni Terörizmle Mücadele Yasası ve anayasa değişiklikleriyle birlikte terör örgütlerine desteğin önlenmesi ve Türkiye’ye yönelik savunma sanayi ihracatına getirilen kısıtlamaların kaldırılması gibi konularda taahhütler yerine getirilmeye başlanmıştı.

Üçlü Mutabakat Zaptı öncesi dönemde, PKK/PYD/YPG/SDG’nin temsilcileri İsveç’te kabul görmekteyken, İsveç hükümeti PYD/YPG’yi PKK’yla ilişkilendirerek mesafe koymuştu. Ayrıca PKK’nın İsveç’teki finansman kaynaklarına yönelik adımlar atılmış ve PKK mensuplarıyla ilgili yargı süreçleri başlatılmıştı.

İki ülke arasındaki işbirliğinin güçlenmesi adına gerçekleştirilmesi planlanan toplantının ertelenmesi sonrasında yeni bir tarih belirlenerek, Güvenlik Mekanizması Toplantısı’nın yapılması bekleniyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu