Teknoloji

İtalya, Leopard 2A8 ana muharebe tankı alacak

İtalya, Almanya’dan Leopard 2A8 ana muharebe tankı tedarik ederek mevcut tank envanterini güçlendirecek. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından silahlanmaya büyük paralar ayıran İtalya, Arieste tanklarının modernizasyonu yanı sıra Leopard 2A8 alımı da yapacak. Savunma kaynaklarına göre 125 adet Leopard 2A8 tankı Almanya’dan temin edilecek ve 125 adet Ariete tankı modernize edilecek. Tankların tedariki için 2024 yılından itibaren 4 milyar dolarlık bir kaynak ayrılacak.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin partisi olan Kardeşleri Partisinin bir üyesi olan Isabella Rauti, tank satın alma kararının ülke ordusunu önemli ölçüde güçlendirmek amacıyla alındığını belirtti. Rauti ayrıca tankların satın alınması için özel bir sürecin başlatılmadığını ve hükümetin planın meclis onayını almadan uygulamaya geçmeyeceğini ifade etti.

Halihazırda İtalyan ordusunda 125 adet Ariete tankı bulunmaktadır, ancak bunlardan sadece 50 tanesi çalışır durumdadır. Bakan Rauti, Leopard tankları satın almanın yanı sıra Ariete filosunu modernize etmeyi planladıklarını ve NATO gereksinimlerini karşılamak için 250’den fazla muharebe tankına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Tank tedarik süreci kapsamında, 125 adet Ariete tankının modernize edilmesi yaklaşık olarak 900 milyon avroya mal olacak ve tankların ömürleri 2034’e kadar uzatılacak. Rauti, Leopard tanklarının alınmasının Fransız-Alman Ana Kara Muharebe Sistemi (MGCS) girişimine katılımı engellemeyeceğini de vurguladı.

Öte yandan, İtalya Kara Kuvvetleri daha önce Ariete ana muharebe tanklarını modernize etme isteğini açıklamıştı. Bu modernizasyon süreciyle bazı yetenek eksikliklerinin giderilmesi hedefleniyor. Leopard 2A7 tanklarına da ilgi duyulmuş, ancak öncelik olarak mevcut tankların modernizasyonuna önem verilmiştir.

Şu anda İtalya’nın tank envanterinde Leopard 2 serisinden tank bulunmamaktadır, ancak Leopard 1 serisinin bir kısmı 2016’da İsviçre’ye satılmıştır. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından Leopard 1 ana muharebe tanklarına ilgi duyan birçok ülke ortaya çıkmıştır.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu