Kıbrıs

İtfaiye Müdürlüğü, Yangın Güvenliği Uyarısı – BRTK

 

Hostinger İtfaiye Müdürlüğünden Yangın Önlemleri

İtfaiye Müdürlüğü, hava sıcaklığındaki artışa paralel olarak artan yangınlara karşı alınması gereken önlemleri hatırlatarak, vatandaşları uyardı. “Zamanında alınan tedbirler, felaketi önler” başlığıyla yapılan açıklamada, yangınları önleyebilecek tedbirler sıralandı.

İtfaiye Müdürlüğü’nün paylaştığı önlemler arasında, yangın belirtisi veya duman görenlerin hemen ALO 199 İtfaiye Yangın İhbar hattı, ALO 177 Orman Yangın İhbar hattı ve 155 Polis İmdat hattına ulaşmaları gerektiği belirtilirken, diğer önlemler şöyle sıralandı:

1. 1 Mayıs-31 Ekim tarihleri arasında temizlik maksadı ile olsa bile her türlü ateş yakmak yasaktır.
2. Sigara izmaritlerinin tamamen söndüğünden emin olmadan çöp bidonları içerisine atılmamalıdır.
3. Herhangi bir tehlike teşkil eden trafo merkezi, elektrik direği, birbirine temas edebilecek elektrik telleri, ayrıca kötü hava koşullarında elektrik tellerinin üzerine düşebilecek ağaç dalları görüldüğünde Alo 188 Elektrik Arıza ihbar hattının aranması önemle rica edilir.
4. Elektrik tellerine temas eden ağaç dalları budanmalı ve yangın riskine karşı gerekli önlemler alınmalıdır.
5. Temizlik ve ısınmak amaçlı olsa bile ateş yakmak yasaktır. Ateş yakmaya uygun olmayan alanlarda ateş yakılmamalıdır.
6. Özel araçlar, toplu taşıma araçları, akaryakıt taşıyan araçlar ve tarımsal araçların bakımının zamanında yapılması ve güvenlik önlemlerinin alınması gerekmektedir.
7. Araç ve evlerde yangın söndürme cihazı bulundurulması ve kullanımının öğrenilmesi gerekmektedir.

Vatandaşlar, yangın riskini en aza indirmek için bu önlemlere dikkat etmelidir. Yangın çıkmadan önce alınacak basit tedbirler, büyük felaketlerin önüne geçebilir. Hayatı ve doğayı korumak için hep birlikte sorumlu davranmalıyız.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu