Türk Dünyası

İYİ Parti Kurucularından Sevin Çağlayan İstifa Etti – Güncel Haber

İYİ Parti Kurucu Üyesi Sevin Çağlayan Partiden İstifa Etti

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Sevin Çağlayan, partiden istifa ettiğini açıkladı. Çağlayan kararını sosyal medya üzerinden duyururken, partinin yeni yapılanmasıyla ilgili yaşanan hataları ve sorunları dile getirdi.

Çağlayan, 2023 genel seçim süreci, 2024 yerel seçimleri ve İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sürecinde ortaya çıkan pek çok hata ve telafi edilemez sorunlar olduğunu belirtti. Ayrıca genel ve yerel seçimlerde, ardından yapılan yeni yapılanma sürecinde ortaya atılan iddialara cevap verilmediğini ve gereken tepkilerin gösterilmediğini ifade etti.

İstifasının nedenlerinden biri olarak, İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmeye net bir tavır konulmamasını gösteren Çağlayan, parti yönetiminin tutumunu eleştirdi.

Çağlayan, istifa kararını “En başından itibaren ülkesi için bir umut inşa etmek amacıyla fedakarca çalışan bütün dava arkadaşlarına saygı ve hürmetle selam göndererek” açıkladı. İYİ Parti’de siyaset yapmaya devam edenlere başarılar dileyen Çağlayan, siyasi birlikteliğini sonlandırdığını ve istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu.

Bu haber ACM Cyprus tarafından yeni teknolojiler çalışması kapsamında yeniden düzenlenmiştir.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu