Türk Dünyası

İYİ Parti Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İstanbul’dan İstifasını Açıkladı

 

Hostinger İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu üyesi olarak partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yanıkömeroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kurucular Kurulu üyesi olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim.” şeklinde açıklama yaptı.

Yanıkömeroğlu’nun istifasıyla birlikte İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 40’a düştü. Meclis’te partilerin milletvekili sayıları ise şu şekilde: AK Parti 264, CHP 130, HEDEP 57, MHP 50, Saadet Partisi 20, DEVA Partisi 15, Yeniden Refah Partisi ise 5 milletvekiline sahip bulunuyor.

Son dönemlerde İYİ Parti’de birçok istifa yaşandığı biliniyor. Ankara Milletvekili Adnan Beker, partinin kurucuları arasında yer alan Durmuş Yılmaz, Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem, Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu ve diğer isimler partiden istifa etmişti. Ayrıca, Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Taylan Yıldız ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da öncesinde istifa etmişti.

İYİ Parti’de iki gün önce yapılan Genel İdare Kurulu’nda (GİK) yerel seçimlerde işbirliği konusu ele alınmıştı. Toplantıda CHP’nin işbirliği teklifi, 14 üyenin evet oyuna karşı 35 üyenin oyu ile reddedilmişti. Bu istifalar ve iç siyasi gelişmeler, İYİ Parti’nin geleceği ve partinin diğer partilerle ilişkileri konusunda merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu