Türkiye

İYİ Parti’nin Yabancılara Geçici Koruma Süresi Teklifi: Bir Yıl Sınırı Önerildi – Son Dakika Haberleri

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Kayseri’deki üzücü olayları ve Suriye sahasındaki gelişmeleri ele aldı. Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile yeniden görüşme konusundaki açıklamalarını olumlu bulduğunu belirterek, İYİ Parti’nin bu konuda lider düzeyinde başvuru yapan ilk siyasi parti olduğunu vurguladı.

Zorlu, Türkiye’deki geçici koruma konusunda Avrupa Birliği normlarına uyum sağlanması gerektiğini vurgulayarak, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılması gerektiğini belirtti. Zorlu, Türkiye’nin sığınmacı yükünü en fazla alan ülke olmasına rağmen, Avrupa Birliği’nin belirlediği 3 yıllık süre tahditini eleştirdi.

İYİ Parti Milletvekili, TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde şu önerilerin yer aldığını dile getirdi: Ülkesinden zorla ayrılmış, geri dönemeyen veya kitlesel olarak sınırlara gelen yabancılara geçici koruma verilip verilmeyeceğine TBMM karar verecek, geçici koruma süresi bir yıl olacak ve en fazla 2 yıl daha uzatılabilecek. Geçici koruma statüsü kaldırılabilecek ve bu durumdaki yabancılar ülkelerine yerleştirilebilecek. Geçici koruma statüsü verilenler ise giriş yaptıkları sınırlı illerde barındırılacak.

Zorlu’nun yapmış olduğu bu açıklamalar, Türkiye’deki geçici koruma politikalarının yeniden ele alınması gerektiğine işaret etmektedir. Türkiye’nin sığınmacı sorununa daha sürdürülebilir ve adil bir yaklaşım benimsemesi beklenmektedir.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu