Kıbrıs

‘İyilikte Yarışıyoruz Projesi’: Girne 19 Mayıs TMK öğrencileri, örnek bir projeye imza atıyor

Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Öğrenciler örnek bir projeye hayat veriyor…

Kıbrıs Vakıflar İdaresi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayat bulan “İyilikte Yarışıyoruz Projesi”sinde , ilkokul öğrencilerinin eğitimlerine katkı koyarak yer alan Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Öğrencileri, projenin sürekliliğini sağlayarak geleneksel hale getirmeyi hedefliyor.

Proje kapsamında 19 Mayıs Türk Maarif Koleji 8 ve 10’uncu sınıflarından gönüllü öğrenciler ve öğretmenler, çarşamba ve perşembe günleri okul sonrasında Mustafa Çağatay İlkokulunda ve 5’inci sınıf, Lefkoşa Çocuk Esirgeme kurumundaysa 3’üncü sınıf öğrencilerine İngilizce dersi takviyesi yapıyor…

19 Mayıs Türk Maarif Koleji Müdürü Ziya Tüzel , projeyi, Mevlana’nın “Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” sözünü esas alarak başlattıklarını belirterek projeyle öğretmenlerinin de desteğiyle ülkenin geleceği olan gençler ve çocukları buluşturarak hem öğrenip hem öğretmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Projenin , hem öğrenen hem de öğreten öğrencilere birçok farklı açıdan katkı sağlayacağını dile getiren Tüzel, öğrenci konumundayken öğretmen rolüne bürünen öğrencilerin çok farklı bir tecrübe yaşadığını dile getirdi.

Girne Mustafa Çağatay İlkokulu Müdürü Sait Coşaner de, projenin hem öğrenen hem de öğreten öğrencilere çok önemli çok anlamlı katkılar sağlayacağına inanç belirterek, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Kolejine okullarını paydaş olarak seçmelerinden dolayı teşekkür etti.

Proje Sorumlularından 19 Mayıs Türk Maarif Koleji İngilizce Öğretmenli Yağış Yıldırım Canova da, “İyilikte Yarışıyoruz”projesinde tercihlerini eğitimden yana kullandıklarını belirterek, okulun güçlü yönü olan yabancı dili kullanarak, ilkokul öğrencilerinin hayatlarında kalıcı değişim sağlayacak bir katkı yapmak istediklerini vurguladı.

Projede yer alan ve öğretmen rolü üstlenen öğrenciler de, onlardan ders alan minik öğrenciler de bu tecrübeden oldukça memnun..BRT



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: BRTK

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu