Türkiye

İzmir’de Yer Çöküyor

 

Hostinger İzmir’de Zemin Çöküyor: Uzmanlar Alarm Veriyor

İzmir’de zemin her yıl bir ile bir buçuk santim arasında çöküyor, deniz seviyesiyse bir buçuk santim yükseliyor. Uzmanlar önlem alınmazsa elli yıl sonra şehir merkezinin sular içinde kalacağını öngörüyor.

Küresel iklim krizi gün geçtikçe artarak devam ediyor. İzmir için alarm verildi. Çünkü zeminin çöküşü, kentin kıyı şeridi için büyük bir risk.

Deniz Bilimleri Uzmanı Prof. Dr. Doğan Yaşar konuyla ilgili, “İzmir çöküyor yavaş yavaş, çünkü İzmir bugün Basmane’den itibaren bütün o Alsancak’ın hepsi dolgu alanları. Alsancak’ta yaklaşık 300-400 metre içeri girdi bu bir uyarı çünkü bir dahaki sefere 2-3 sene sonra tekrar aynısı olabilir. Lodosla ilgili daha çok su içeri girecektir. Buna karşı yapılması gerekense kot yükselteceksiniz o da çok pahalı evet çok pahalı ama tercih ya da boşaltacaksınız o alanı, yavaş yavaş terk edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Bu durum karşısında uzmanlar, ‘Deprem Bilgi Sistemi’ adıyla bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama seçilen noktanın zemin bilgilerini göstererek, vatandaşları bilinçlendirmeyi ve önlem almalarını sağlamayı hedefliyor. İzmir halkı da bu konuda duyarlı olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu