Türkiye

İzmir’deki Patlamada 5 Kişinin Ölümü | Yetki Belgesi Olmadığı İddia Edildi

İzmir’de 5 Kişinin Öldüğü Patlamada Yetki Belgesi Olmadığı Ortaya Çıktı

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir lokantada meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybederken, 63 kişi de yaralandı. Yapılan soruşturmada, patlamaya neden olan tüpü değiştiren kişinin yetki belgesinin olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca iş yerinin ruhsat başvurusunun hala inceleme aşamasında olduğu belirtildi.

Patlamaya sebep olan tüpü değiştiren tutuklu M.K’nin tüp değiştirme konusunda yetki belgesinin olmadığı tespit edildi. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, lokantayı işleten G.K., geçen yıl oğluyla birlikte işletmeye açmış ancak oğlunun ayrılmasının ardından işletmeyi tek başına devam ettirmiş.

İş yerinin ruhsatsız olduğuna dair şikayet geldiği ve ruhsat başvurusunun yapıldığı ancak belediye tarafından hala değerlendirme aşamasında olduğu belirtildi. Patlamadan bir gün önce tüpü değiştiren M.K’nin ifadesinde yıllardır bu işi yaptığını ve gaz kaçağını kontrol ettiğini söylediği kaydedildi.

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre lokanta tüpü takıldıktan sonra 12 saat daha müşterilerine hizmet vermiş, gazın kepenkle kapalı olan iş yerine dolduğu ve patlamanın bu nedenle meydana geldiği belirtiliyor. Olaya ilişkin hazırlanacak bilirkişi raporunda ise lokantada alarm sistemi, tüpün kapalı alanda bulunması ve havalandırmanın yeterliliği gibi konular araştırılacak.

Patlama sonucunda iş yeri kepenginin insanların üzerine savrulduğu vurgulanırken, tutuklanan şüphelilerin suç kaydının olmadığı belirtildi. Torbalı’da yaşanan bu acı olayda 5 kişi hayatını kaybederken, 63 kişi de yaralanmıştı. soruşturma kapsamında iş yeri sahibi G.K. ile patlamadan bir gün önce tüpü değiştiren M.K. tutuklanmıştı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu