Ekonomi

Jamie Dimon: Fed enflasyon üzerindeki kontrolünü biraz kaybetti

ABD yatırım bankası JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, ”Fed Başkanı Jerome Powell’a tüm saygım var, ancak gerçek şu ki enflasyonun kontrolünü biraz kaybettik” dedi.

CEO, CNBC’den Jim Cramer ile yaptığı röportajda ABD ekonomisinin güç belirtileri göstermeye devam ettiğine dikkat çekerken, enflasyonu kontrol altına almanın Fed için devam eden bir çalışma olduğunu söyledi.

Fed’in 31 Ocak-1 Şubat toplantısının tutanaklarını yayınlamasından bir gün sonraki yorumlarında Dimon, “Katılımcılar, son üç ayda alınan enflasyon verilerinin, fiyat artışlarının aylık hızında memnuniyet verici bir düşüş gösterdiğini belirttiler, ancak enflasyonun sürekli bir düşüş eğiliminde olduğundan emin olmak için daha geniş bir fiyat aralığında önemli ölçüde daha fazla ilerleme kanıtı gerektiğini vurguladılar.” dedi.

Piyasalar merakla bekliyordu: ABD PCE çekirdek enflasyonu açıklandı

Piyasalar merakla bekliyordu: ABD PCE çekirdek enflasyonu açıklandı

Bu yorumlar, Dimon’un Ekim ayındaki önceki sözleriyle çelişiyor. O sırada, ABD ekonomisinin muhtemelen altı ila dokuz ay içinde bir durgunluğa gireceğini ve ardından da Aralık ayında, yüksek enflasyonun tüketici refahını aşındırdığını ve bunun da bu yıl bir durgunluğa yol açacağını söylemişti.

Dimon’un Cramer ile yapılan iki bölümlük bir röportajının ikinci bölümü Perşembe günü CNBC’de “Mad Money” programında yayımlanacak.

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/MyNet/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu