Teknoloji

Japonya ve Almanya’dan ortak tatbikat hamlesi

 

Hostinger

Almanya ve Japonya gelecek yıl ilk ortak kara tatbikatını düzenleyebilir.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, verdiği röportajda Alman Ordusu’nun gelecek yıl Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri (GSDF) ile ortak bir tatbikata katılmasının beklendiğini ifade etti. Bu gelişme, Çin’in Hint-Pasifik bölgesindeki askeri güçlenmesi ve Güney Çin Denizi’ndeki toprak iddiaları üzerine gerçekleşecek.

Kyodo News’e verdiği son yazılı röportajda Pistorius, iki ülkenin kara kuvvetleri arasında gerçekleşecek bu ortak tatbikatın türünün ilk örneği olacağını açıkladı. Almanya’nın Hint-Pasifik ortaklarıyla ilişkilerini güçlendirdiği ve “kurallara dayalı uluslararası düzeni koruma” misyonunu vurguladığı bir dönemde yaşanan bu gelişme dikkat çekmekte.

Görsel: AP

Pistorius, Çin’in Güney Çin Denizi’ndeki toprak iddialarını terk etmeyeceğine dair hiçbir işaret olmadığını belirtti ve Pekin’in iddialarını uygulamak için ilgili sularda sahil güvenlik birimlerini ve deniz ve hava kuvvetlerini konuşlandırmaya devam ettiğini ifade etti.

Söz konusu gelişmeleri endişeyle izliyoruz,” diyen Savunma Bakanı, Çin’in küresel barış ve istikrar için önemli bir sorumluluğa sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, Çin’in Almanya için bir ortak olduğunu belirterek, bu ilişkilerin önemini vurguladı.

Pistorius, Alman ordusundan yetkililerin son zamanlarda Japonya’yı ziyaret ederek GSDF tatbikatlarına katılımlarını koordine ettiğini belirtti. Bu bağlamda iki ülkenin deniz ve hava kuvvetleri halihazırda ortak tatbikatlar gerçekleştirmişti. Kara kuvvetleri noktasında gerçekleşecek iş birliğiyle birlikte iki ülke arasında malzeme ve lojistik destek alışverişlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

(Görsel: South China Morning Post)

Almanya, Soğuk Savaş’ın sona ermesinden sonra askeri harcamalarında azalmaya yönelmişti ancak Ukrayna-Rusya savaşı bu politikayı değiştirdi. Pistorius, Ukrayna’ya karşı uluslararası hukuku ihlal ederek savaş başlatan Rusya’nın ülkesi için bir “uyanma noktası” ve bir “dönüm noktası” olduğunu söyledi.

“Uluslararası uzmanlarımız, Rusya’nın teorik olarak NATO topraklarına beş ila sekiz yıl içinde saldırabileceğini söylüyor. Moskova bunu risk eder mi etmez mi, her duruma hazır olmalıyız,” ifadelerini kullanan Bakan, başlıca amaçlarının caydırıcılık olduğunu vurguladı.

İlgili Olarak

Japonya’da ikinci drone skandalı

Şevval Çavdar

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu