Teknoloji

Japonya’da ikinci drone skandalı | DefenceTurk

Çin vatandaşı tarafından kullanılan dronun, Yokosuka Deniz Üssü’nde bulunan ve nükleer güçle çalışan uçak gemisi USS Ronald Reagan’ın güvertesi üzerinden uçtuğu iddia edildi.

Clash Report tarafından paylaşılan görüntülerde bir Çin vatandaşı tarafından kullanılan dronun, Yokosuka Deniz Üssü’nde bulunan ve nükleer güçle çalışan uçak gemisi USS Ronald Reagan’ın güvertesi üzerinden uçtuğu iddia edildi. 7 Mayıs 2024 tarihinde Stars and Stripes tarafından yapılan habere göre USS Ronald Reagan, yakın zamanda Tokyo Körfezi’nden ayrılmış ve bu üsse gelmişti. İlgili gelişmeyle birlikte geminin ABD 7. Filosundan son ve yaklaşmakta olan ayrılışının habercisi olduğu aktarılmıştı.

Yaşanan bu olaya ek olarak geçtiğimiz günlerde Japonya’nın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük savaş gemisi JS Izumo’nun üzerinde uçan ve bir Çin vatandaşı tarafından çekildiği iddia edilen drone videosu Çin ve diğer yerlerdeki sosyal medya platformlarında yayılarak, Japon Savunma Bakanlığı ve Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri’nin harekete geçmesine neden olmuştu. 

O dönemde The Diplomat tarafından yapılan haberde aynı bölgede bulunan USS Ronald Reagan’ın da görüntülerinin alındığı iddia edilmişti. Yeni yayımlanan USS Ronald Reagan videosu ilgili görüntüler olabilir.

Japonya’da askeri tesisler ve Yokosuka üssü gibi çevredeki alanlar üzerinde drone uçurmak kanunen yasak. Yasayı ihlal edenler bir yıla kadar hapis veya 500.000 yen’e (3.300 dolar) kadar para cezasına çarptırılacak. Ancak hukuki meselenin ötesinde görüntüler, Japonya’daki askeri üslerin çevresinde güvenliğin sağlanmasına ilişkin endişelerin artmasına neden oluyor.

Japonya Savunma Bakanı Kihara Minoru ise 2 Nisan’da düzenlediği basın toplantısında videonun sahte olabileceğini söyledi. Kihara basın toplantısında, “Kötü niyetle işlenmiş veya üretilmiş olma ihtimali de dahil olmak üzere videoyu analiz ediyoruz.  Yokosuka üssü çevresindeki drone faaliyetlerini düzenli olarak sıkı bir şekilde izliyoruz. Üs güvenliğini sağlamak için ilgili kuruluşlarla yakın işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

USS Ronald Reagan uçak gemisi

İlgili Olarak

Drone avcısı İHTAR Edirne’de görevde

Yusuf Emir Işık

Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı



Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu