Sağlık

K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? K Vitamini En Yüksek Gıdalar…

K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir K Vitamini En Yüksek Gıdalar...
expand

KAYNAKCnnturk.com

Bunlar içerisinde ıspanak, brokoli, pazı, domates, bezelye, et ürünleri, süt ve süt ürünleri ile çilek gibi daha birçok meyve çeşidi ön plana çıkar. Dengeli şekilde tüketilmesi ile vücutta eksik olan K vitamini dengesini yakalamak mümkündür.

K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir?

K vitamini içeren besinler oldukça fazladır. Bu konuda hem sebze ve meyveler hem de et ile süt ürünleri gibi pek çok seçenek ön plana çıkar. Özellikle kan pıhtılaşması ve kanamayı önleme ile birlikte önemli yere sahip olduğunu söylemek mümkündür. Bu sebepten dolayı yeterli miktarda ve dengeli şekilde K vitamini içeren besinleri tüketmek gerekir.

– Ispanak, pazı brokoli, karnabahar, pancar yaprağı, kekik, kuşkonmaz, bezelye, lahana, domates, fesleğen gibi pek çok sebze türü
– Et ürünleri
– Süt ürünleri
– Yumurta
– Sakatat türleri
– Nar, böğürtlen, kivi, çilek ve incir gibi meyve çeşitleri

Bu gibi besin kaynaklarını dengeli ve düzenli olarak tüketmek K vitaminini vücutta yüksek oranda sağlama imkanı verir.

K Vitamini En Yüksek Gıdalar

Oldukça fazla sayıda besin kaynağı içerisinde yeterli miktarda K vitamini bulunur. Fakat bazı besin kaynaklarında hacmine göre çok daha yüksek oranlarda K vitamini yer alır. Özellikle bunlar içerisinde et ve süt ürünleri ile yumurta ön plana çıkar.

Aynı zamanda brokoli, ıspanak, karnabahar, kekik, kuşkonmaz ve domates gibi ürünler önemli yer taşır. Meyve olarak tercih şeklinde kivi, çilek, böğürtlen ve nar ile incir yoğun oranda K vitamini barındırır.

K Vitamini Ne İşe Yarar?

K vitamini özellikle kan pıhtılaşması konusunda en önemli vitamin çeşidi olarak ön plana çıkar. Herhangi bir yaralama ve benzeri gibi durumlar karşısında yoğun şekilde kan akışını önleyen bir güce sahiptir. Bu da gün içerisinde yaşanabilecek herhangi bir kaza ve benzeri duruma karşı K vitaminin önemini ortaya koyuyor.

Aynı zamanda K vitamini eksikliği olan kişilerin vücudunda protein yeterli oranda yer almaz. Bu sebepten dolayı protein üretimi noktasında da önemli olduğunu söylemek gerekir.

K Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Cilt bölgesinde kolay çürüme ile beraber tırnak altlarında küçük kan pıhtılaşması gibi durumlar K vitamini eksikliğini gösterebilir. Bir miktar kan içeren ya da siyah kana sahip olan dışkı da yine bu konuda önemli belirtiler arasında gelir. Bu belirtileri anlamak için bir uzman doktora başvurmak önemlidir. Ortaya çıkan netice ile beraber K vitamini eksikliği konusunda gerekli besin kaynaklarını tüketmek gerekir.

 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu