Yaşam

Kadın kuaför ve güzellik salonları pazar günleri açık mı? Kuaförler hangi gün kapalı olacak?

 

Hostinger

expand

KAYNAKCnnturk.com

Kadın vekuaförleri ile güzellik salonlarının pazar günü kararıyla ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Berber, güzellik salonları ve kuaförlerin haftada 1 gün kapatılması uygulamasından güzellik salonları ve kuaförler muaf tutulacak. Böylece kadın kuaförleri pazar günleri açık kalacak.

VALİLİKLERİN TAYİN ETTİGİ KARARA MUAFİYET AÇIKLAMASI

Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Bakanlığımıza iletilen talep ve öneriler göz önünde bulundurularak sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar neticesinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar verilmiş ve uygulama 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla başlamıştır.

Uygulamanın başladığı tarihten bugüne kadar kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının,  kapalı olunan günlerde düğün, nişan vb. organizasyonlar özelinde belirlenen istisnalardan yeterince faydalanamadığı ve bunun sonucunda tüketicilerin hizmet almasında zorluklar yaşandığı görülmüştür. Ayrıca, ülkemizin hemen her bölgesinde turizm sezonunun farklı mevsimlerde yaşandığı ve ilgili işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini de sınırlandırabileceği değerlendirilmiştir.

Bu doğrultuda Bakanlığımızca; berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren haftada bir gün kapanmasına ilişkin uygulamadan kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SON DAKİKA… Kuaför ve güzellik salonlarına ‘pazar’ muafiyeti!

 

 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu