Teknoloji

Kamyonları güneş enerjisiyle üretecek – Araba Haberleri

 

Hostinger

expand

KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

Mercedes-Benz Türk, kaynakların koruması ve iklim dostu üretime yönelik çalışmalarıyla ağır ticari araç endüstrisine öncülük etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 7.5 MWp gücündeki yeni Güneş Enerjisi Santralini tam kapasite olarak devreye aldı. 4.000 hanenin 1 yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak düzeyde enerji üretecek olan santral, fabrikanın yıllık toplam elektrik ihtiyacının yarısını karşılayacak ve yıllık 5.300 ton karbon salımını azaltacak.

Sektör temsilcilerinden Süer Sülün konuşmasında, “ 1986’da Anadolu’nun merkezinde faaliyete başlayan ve bugün bölgenin en büyük yeşil alana sahip üretim tesisi olan fabrikamız geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor. Kuşkusuz, tüm otomotiv sektörünün ana gündemlerinden biri karbon ayak izi ve beraberinde gelen dönüşüm. Bu noktada Mercedes-Benz Türk olarak karbon ayak izimizi azaltmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yenilenebilir enerji önemli

Sülün,”2030 yılına kadar toplam enerji tüketimimizin minimum yüzde 55’ini yenilenebilir enerjiden karşılama hedefimiz var. Bu doğrultuda Aksaray Kamyon Fabrikamızda geçtiğimiz sene 1.3 MWp kurulu gücündeki santralimizi faaliyet aldık. Bugünse Aksaray Kamyon Fabrikamızda 6.2 MWp gücündeki kısmı da faaliyete geçiriyoruz. Toplamda 7.5 MWp gücündeki güneş enerjisi santralini tam kapasite olarak devreye alarak yenilenebilir enerji hedefimize bir adım daha yaklaştık. Yeni santralimiz ile fabrikamızın yıllık toplam elektrik ihtiyacının yarısını karşılayacağız. Santralin kurulmasında emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu