Kıbrıs

Kaotik Durumun Sürdürülebilirliği: BRTK’nın Görüşü

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, BRT’de katıldığı Manşet+ programında yabancılara mal satışını düzenleyen yasal değişikliğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yasa geçtikten sonra yapılan eleştirilere işaret eden Oğuz, bugüne kadar hiçbir şey yapmadığı halde bugün yapılanları eleştirerek mevcut durumun devamını isteyenler olduğunu söyledi. Bakan Oğuz, “altını çizerek söylüyorum, mevcut durumun devamından yana olanlar böyle bir düşünce içerisine girmesinler” dedi.

Mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Oğuz, yeni bir yasaya ihtiyaç duyulmasını yaratan durumun mevcut yasalara uyulmaması olduğunu belirtti. Oğuz, “mevcut durum yasalara uymayarak, yasaların etrafından dolanılmasıyla ortaya çıktı. Bir kişiye birden fazla mal satamayacağını bilerek ama sözleşme yasasındaki boşluğu da görerek dört beş sözleşme kaydettirmek kaotik bir ortam yaratıyor. Birileri için menfaat ortamı yaratıyor ama devlet için kaotik bir ortam yaratıyor” şeklinde konuştu.

Bu konuda tüm ülkenin şikayetçi olduğunu belirten Oğuz, sadece ilgili sektörlerin değil, genel olarak da birçok kişinin şikayeti olduğunu kaydetti. “Legal olan bir düzene diğer yasalardan da faydalanarak legal olmayan bir yan yol, yeni bir düzen yaratıldı” diyen Oğuz, bu yeni düzende devletin etrafından dolandığını ve mevcut olmadığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Oğuz, yasanın tam olarak yürürlüğe girmeden aleyhinde propaganda yapılmasının doğru olmadığını belirtirken, anomaliler yaşanması halinde bunun oturup konuşulacağını söyledi. Ayrıca, yasanın koyduğu sınırları aşan sözleşmelerin kaydedilmesi için belirlenen bir zaman sınırı olduğunu ve bu sürenin sonunda kayıtlara geçirilmemiş tüm sözleşmelerin geçersiz sayılacağı konusunda uyardı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu