Kıbrıs

Karaoğlanoğlu ve Şehit Turgut Öğrencileri Atletizm Şampiyonasında Şampiyon Oldu

Bursa’da gerçekleştirilen Türkiye Okullar arası Erkekler Atletizm Şampiyonası’nda, Karaoğlanoğlu İlkokulu öğrencisi Hadison Funuie Achiri Kenge küçük erkekler kategorisinde ve Şehit Turgut Ortaokulu öğrencisi Bartu Güzel ise yıldız erkekler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre, Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndan Hadison Funuie Achiri Kenge, 60 metre Küçük Erkek kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu elde etti. 7.83’lük bir dereceyle rekor kıran Hadison, rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Şehit Turgut Ortaokulu’ndan Bartu Güzel ise 60 metre Yıldız Erkek kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. 7.44’lük derecesiyle zafer elde eden Güzel, rakiplerine fark atarak birinci oldu.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, öğrencilerin elde ettiği başarılar nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Çavuşoğlu, öğrencilerin gösterdikleri üstün performansın Kıbrıs Türk toplumu adına gurur verici olduğunu belirtti ve genç sporcuların gelecekte daha büyük başarılara imza atacağına inancını dile getirdi.

Öğrencilerin başarılarından dolayı gurur duyduklarını ve genç sporculara sağlanacak destekle motivasyonlarının artacağını vurgulayan Çavuşoğlu, Hadison ve Bartu’yu bir kez daha tebrik ederek, gelecekte daha büyük başarılara imza atacaklarına inancını dile getirdi.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu