Türk Dünyası

Karar Bir Sonraki Celsede Verilecek – En Son Haberler – Türk Haber Dünyası – OpenAI ile Desteklenen Türk ve Dünya Haberleri

 

Hostinger İstanbul’da 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine ilişkin davada sanıklar yeniden hakim karşısına çıktı. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı, müşteki avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatlarının mazeret bildirerek katılmadığı duruşmaya, gizlilik ve yayın yasağı kararı nedeniyle basın mensupları ile izleyiciler alınmadı. Duruşmada bir önceki celsede açıkladığı esasa ilişkin mütalaasını tekrar eden Cumhuriyet savcısı, sanık Kadir İstekli’nin “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “zincirleme şekilde eşe karşı cinsel saldırı” suçlarından 52 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanık Yusuf Ziya Gümüşel’in “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 47 yıl 3 aya kadar hapsi istenen mütalaada, firari sanık Fatıma Gümüşel hakkında ise yakalanamadığı için dosyasının ayrılması talep edildi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mazeret bildirmesi nedeniyle kararın bir sonraki celsede açıklanmasına hükmederek duruşmayı erteledi. Davanın karar duruşması 23 Eylül’de görülecek.

İstanbul’da küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Hazırlanan iddianamede, müştekinin 14 yaşındayken hastaneye gittiğinde polislerin haber vermesi üzerine soruşturma başlatıldığı, savcılığın kemik testi istemesi üzerine müşteki yerine başka bir kızın kemik testine girdiği ve soruşturmanın bunun üzerine kapandığı aktarılmıştı. Soruşturma sonucunda hazırlanan ve Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık Kadir İstekli’nin “nitelikli cinsel saldırı” ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel’in de “çocuğun nitelikli cinsel istismarına iştirak” suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istenmişti.

Dosya yerel mahkemeye iade edildi. Mahkemenin kararının ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, verilen kararın usul ve esas yönünden bozulmasına karar vererek dosyayı yerel mahkemeye iade etmişti. Bu gelişmelerin ardından davaya ilişkin gelişmelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu