Karayolunda Yeni Nesil Trafik Güvenliği – CNN Türk Günün Haberleri

Karayollarında Yeni Nesil Trafik Güvenliği Uygulamaları Devreye Alınıyor
Karayollarında yeni nesil trafik güvenliği uygulamaları hayata geçiriliyor. Sürücüleri uyaran yollar, hem kazaları önlüyor hem de trafik akışını hızlandırıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yürütülen bu çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, meteorolojik bilgi istasyonları, kameralar ve olay algılama uygulamaları sayesinde hava olayları, çevre şartları ve olası kazalar gibi değişkenlerin etkilerini anında tespit ettiklerini belirtti.
Bakan Uraloğlu, “Sinyalizasyon sistemleri, değişken mesaj işaretleri, radyo yayınları ve mobil bilgi uygulamaları ile tüm sürücüleri yol durumlarına dair anlık bilgilendiriyoruz. Geçen yıl 810 kavşak trafik uyarmalı sinyalizasyon yönetim şeklinde çalışır hale getirdik. Bu yıl da 120 kavşak daha trafik uyarmalı hale getirilecek. Bu sayede akıllı ulaşım sistemleriyle yollardaki güvenliği maksimum düzeye çıkarırken gereksiz zaman ve maddi kayıpları da önleyeceğiz” şeklinde konuştu.
Trafik uyarmalı sinyalizasyon sistemiyle şoförler trafik kazaları, hava, yol durumu ve çevre şartları hakkında uyarılıyor. Geçen yıl 44’ü yenileme, 235’i yeni tesis olmak üzere toplam 279 kavşakta çalışma yapıldı. 70 kavşağın daha trafik uyarlamalı sinyalizasyon yönetim şekline dönüştürülmesi hedefleniyor.
Ayrıca hayata geçirilen bir diğer uygulama olan sarsma bandı da sürücü dalgınlığına önlem oluşturuyor. Araç lastikleri sarsma bandının üzerinden geçerken oluşan titreşim ve ses sayesinde sürücü uyarılıyor ve aracını tekrar doğru şeride yönlendirme fırsatı buluyor.
Bakan Uraloğlu, bu yıl 725 kilometrelik sarsma bandı uygulamasının yapılacağını belirtti. Tüm bu önlemlerle karayollarında trafik güvenliğinin artırılması ve sürücülerin daha bilinçli hareket etmeleri sağlanarak kazaların önlenmesi amaçlanıyor.
Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.