Türk Dünyası

Kaşkadarya’ya 300 MW Kapasiteli Güneş Enerji Santrali İnşa Edilecek by Emirati Masdar

Masdar, Özbekistan’da Güneş Enerjisi Santralı İnşaatı için İhaleyi Kazandı

Mayıs 2023’te Masdar, bir güneş fotovoltaik istasyonunun inşaatı için ihaleyi kazandı ve bu projeyi uygulamak için bir halka açık-özel ortaklık olan Nur Kaşkadar Güneş PV LLC’yi oluşturdu. Proje için toplam yabancı yatırım miktarı 250.5 milyon dolardır.

Bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi olan “Kaşkadarya bölgesinde 300 MW kapasiteli bir güneş fotovoltaik istasyon ve 75 MW kapasiteli bir elektrik enerjisi depolama sisteminin inşası ve işletilmesi projesinin uygulanmasına ilişkin önlemler” kabul edildi.

Özbekistan’ın Kaşkadarya bölgesinde 300 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santralı ve 75 MW kapasiteli bir elektrik enerjisi depolama sistemi inşa projesi başlatıldı.

Mayıs 2023’ün sonunda, Birleşik Arap Emirlikleri şirketi Masdar, güç santralinin inşaatı için ihaleyi kazandı. Projeyi halka açık-özel ortaklık temelinde uygulamak için Masdar Nur Kaşkadarya Güneş PV LLC’yi kurdu.

Tahmini verilere göre, güç santralına yabancı doğrudan yatırım miktarı 250.5 milyon dolar olacak.

Özbekistan Ulusal Elektrik Ağları AŞ, başlangıcından itibaren 25 yıl boyunca elektrik enerjisi satın alma garantisi verme taahhüdünde bulunuyor. Sabit tarifeler belirlendi: elektrik enerjisi için 1 kW/saat başına 0.03 dolar ve elektrik enerjisi depolama sisteminde kullanılan her bir MWh için 6.33 dolar.

Proje uygulanırken, güneş enerjisi santralının 500 metre yarıçapındaki alanında, onu güneş ışığından engelleyebilecek nesnelerin inşaatına izin verilmiyor.

Bu haber ACM Cyprus yayınlarından, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği şekillendirmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu