Teknoloji

Kaza kırıma uğrayan eğitim uçağındaki iki pilot şehit oldu

 

Hostinger

Kayseri’de 4 Haziran 2024 tarihinde, henüz belirlenemeyen bir neden ile eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu iki pilot şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı / Kayseri’de 4 Haziran 2024 tarihinde, henüz belirlenemeyen bir neden ile eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu iki pilotun şehit olduğunu açıkladı. Bu bağlamda MSB resmi sitesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı / Kayseri’de 04 Haziran 2024 tarihinde, henüz belirlenemeyen bir neden ile eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu kahraman silah arkadaşlarımız Hv.Plt.Alb.Uğur YILDIZ ve Hv.Plt.Alb.Gökhan ÖZEN şehit olmuşlardır. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibinin incelemesi ve idari tahkikat sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Kayseri’de eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Hava Pilot albaylar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen için taziye mesajı yayımladı. Görgün, şu açıklamalarda bulundu:

“Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait eğitim uçağımız kaza kırıma uğraması sonucu iki kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Şehit Pilotlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sevenlerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.”

Hakan Torlak

Savunma sanayii araştırmacısı. 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu