Türk Dünyası

Kazakistan, Azerbaycan ve ABD Seyahatnamesi – Türk Haber Dünyası – OpenAI Destekli Türk ve Dünya Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında yoğun bir diplomatik trafiğe hazırlanıyor. Yeni haftada, önce Kazakistan’a ardından da Azerbaycan’a gidecek olan Erdoğan, 9 Temmuz’da Amerika Birleşik Devletleri’nde olacak.

Erdoğan’ın ilk durağı 3-4 Temmuz tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacak. Türkiye’nin diyalog ortağı olduğu teşkilatın toplantısında enerji ve ticaret başta olmak üzere ikili ilişkiler ele alınacak. Erdoğan’ın, Kazakistan’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le baş başa bir görüşme yapması da planlanıyor.

Erdoğan, Astana’nın ardından Azerbaycan’a geçecek. 6 Temmuz’da Şuşa’da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılacak. Zirvede Hazar gazının Türkiye üzerinden batıya taşınması, Türk devletleri arasındaki ticari faaliyetlerin artırılması gibi başlıklar masada olacak. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış süreci de önemli gündem başlıklarından biri olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayındaki en önemli ziyareti ise ABD’ye olacak. Erdoğan, 9-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO liderler zirvesi için Washington’a gidecek. Zirvenin en sıcak gündem maddesi Rusya-Ukrayna ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olacak.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu