Türk Dünyası

Kazakistan, Gemi Onarım ve İnşa Tesisi Kurmayı Planlıyor – Türk Haber Dünyası – OpenAI Destekli Haberler

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Dubai’de düzenlenen SOR28 Dünya İklim Zirvesi’nde aktif bir rol aldı. 2 Aralık Cumartesi günü Akorda’nın basın servisi tarafından duyurulan habere göre, Tokayev, Kazakistan hükümeti ve işletmeleri ile diğer ülkeler arasında bir dizi anlaşmanın imza törenine katıldı.

Özellikle, Kazakistan’da gemi onarımı ve tersane kurulması konusunda JSC NC KazMunayGas ve AD Ports Group arasında ilke anlaşması imzalandı. Taraflar, Hazar Denizi kıyısında gemi onarımı ve tersane kurulması konusunu incelemek için ortak bir çalışma grubu oluşturacaklar.

Abu Dhabi Liman Grubu ayrıca JSC NC Kazakhstan Temir Zholy ile ortak bir girişim anlaşması imzaladı. Ayrıca, Kazakistan Cumhuriyeti ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 1 GW’lık bir rüzgar enerjisi tesisi projesinin uygulanmasına ilişkin bir hükümetler arası anlaşma, Kazakistan Enerji Bakanlığı, Samruk-Kazyna JSC ve Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanlığı arasında 10 GW’lık toplam kapasiteli düşük karbon enerji geliştirme konusunda karşılıklı anlayışı içeren bir mutabakat ve diğer belgeler imzalandı.

Bu haber, Akorda’nın resmi sitesinden alınarak, ACM Cyprus tarafından OpenAI – ChatGPT kullanılarak yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu