Türk Dünyası

Kazakistan’da Ulusal Çocuk Fonu Programı İlk Ödemeler Başlıyor

Kazakistan Ulusal Fonu, Çocuklara Yatırım Yapacak

Kazakistan’ın Tengrinews.kz haberine göre, Kazakistan Ulusal Fonu, 2006 ve sonrasında doğan çocukların gelecekleri için sermaye desteği sağlayacak. Programa katılan çocuklar, 2023 için özel hesaplarına 100.52 dolar alacaklar.

Her yıl, 18 yıl boyunca ortalama olarak Kazakistan Ulusal Fonu’nun yatırım gelirlerinin %50’si, çocukların özel hesaplarına aktarılacak. Bu parayı çocuklar 18 yaşına gelene kadar çekemeyecekler.

Daha önceki yıllarda çocuklara biriken miktarlar, Ulusal Fon’un varlıklarının bir parçası olarak yatırılmaya devam edecek. Programa katılan çocuklar, toplamda üç ila dört bin dolar arasında birikim elde edecekler.

2024 yılında, programa bu yıl 18 yaşına girecek çocuklar da dahil edilecek ve onlara hedef gereksinimleri birikimleri elde edecekler. Program kapsamında 250 binden fazla genç Kazakistan vatandaşının Ulusal Fon’dan para alabileceği bekleniyor. Toplamda, çocuklara 695.5 milyon dolar tahsis edilecek.

Kazakistan Maliye Bakanlığı daha önce Ulusal Fon’dan çocuklara ödemelerin 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren başlayacağını bildirmişti.

Bu haber, ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden şekillendirilmiştir. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu