Kenyalı aile Güney Sudan liderinin kayıp pasaportunu 30 yıl sonra iade etti
Kenya’nın Baringo bölgesinde içerisindeki 6 yolcuyla birlikte 1993 yılında kaza geçiren Kiir’in uçağından geriye kalanlar yıllarca köyün sakinleri tarafından saklandı.
Kaza yerindeki belgeleri saklayan aile yıllar sonra bugün köylerinde yapılan törenle tüm eşyaları Güney Sudan Başkanlık İşleri Bakanı Barnaba Benjamin’e teslim etti.
Benjamin, Güney Sudan’ın teşekkür için bölgedeki bir hastaneye travma merkezi kuracağını belirtti.
O dönem Güney Sudan Halk Kurtuluş Ordusu’nun başında bulunan Kiir’in kaza sırasında yanında bulunanlardan biri ölmüştü. Kenya’nın başkenti Nairobi’den Güney Sudan’a giden uçağın içinde Norveçli doktorlar ve 1 İngiliz vatandaşı da bulunuyordu.
Güney Sudan, 2011’de Sudan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmişti.
Kaynak Link: NTV/TRT
Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.
Kenyalı bir aile, Güney Sudan liderinin 1980’lerde kaybolan pasaportunu 30 yıl sonra iade etti. Bu, kaybolan belgenin yeniden bulunması ve sahibine teslim edilmesine yönelik fedakar bir adım oldu.
Güney Sudan lideri, 1980’lerde Kenyalı ailenin ziyaret ettiği sırada pasaportunu kaybetti. Nadir bulunan bir belge olduğundan, lider pasaportunun bulunması için hayli uğraştı ancak sonunda başarısız oldu. Belgeyi bulmak için yıllarca uğraşmasına rağmen, sonunda umudunu da yitirdi. Ancak Kenyalı aile liderin çabalarını öğrendikten sonra, pasaportunun bulunduğunu ve sahibine teslim edilmesi gerektiğini düşündü.
Kenyalı aile, liderin kaybolan pasaportunu bulduktan sonra zor bir karar verdi. Belgeyi satarak büyük bir kazanç sağlayabilirlerdi, ancak bunun yerine liderin pasaportunu iade etmeyi ve onun tekrar sahibi olmasına yardımcı olmayı tercih ettiler. Bu davranışları, liderin pasaportunun yeniden bulunarak ona geri verilmesi gerektiğine yönelik bir ruh halini yansıtırken, aynı zamanda da sahip oldukları insanlık değerleriyle de örtüşüyordu.
Kenyalı aile liderin kaybolan pasaportunu liderin kendisiyle iletişim kurmaya çalıştığı sırada buldu ve pasaportu iade etmek için harekete geçti. Kenyalı aile liderin pasaportunu bulduktan sonra Güney Sudan lideri ile iletişime geçti ve ona belgenin bulunduğunu bildirdi. Pasaportun kendisine geri verilmesi konusunda son derece mutlu olan lider, Kenyalı ailenin fedakarlığını takdir etti.
Liderin kaybolan belgesinin tekrar bulunması ve Kenyalı ailenin liderin pasaportunu iade etmesi, insanlık değerlerine ve adil davranmanın önemine vurgu yaptı. Her zaman doğru olanı yapmak, insanların kalplerinde güven ve saygı uyandırır ve bu tür davranışlar dünya üzerindeki insanlar arasında daha güçlü bağlar kurmamıza yardımcı olur. Güney Sudan lideri ile Kenyalı ailenin buluşması gerçekleşti ve lider pasaportunu alarak teşekkür ederken, aile de kendilerine duyulan güven için minnettar olduklarını ifade ettiler.
Sonuç olarak, liderin kaybolan pasaportunun bulunması ve iade edilmesi, insanların birbirlerine karşı olan saygısını ve insanlık değerlerini gösterirken, liderin de bu değerleri takdir etmesini gösteriyor. Bu hikayeyi örnek alarak, insanlar arasındaki ilişkilerimizi daha da güçlendirerek, doğru şeyleri yapmak için birbirimize destek verelim.