Kıbrıs

“Kıbrıs Politikası Doğru Yolda… Geri Adım Yok” – BRTK

 

Hostinger Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs konusundaki iki devletli çözüm politikasını desteklediği ve bunun doğru yol olduğunu vurguladı. Tatar, Kıbrıs Türk halkının çoğunluğu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklendiğini belirtti. İki devletli çözüm politikasının doğru ve haklı olduğunu savunan Tatar, çelişkiye düşülmediğini ve geri adım atılmayacağını ifade etti.

Tatar, Kıbrıs’ta iki ayrı devlet olduğunun altını çizerek, iki devlet arasında iş birliği sağlanması ve halkların ilişkilerinin barış içinde geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Tatar, yaptığı açıklamalarda BM tarafından yapılan önerilere ve toplantılara da değinerek, Kıbrıs’ta çözüm için öneriler sunduklarını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Kıbrıs konusunda yaptığı çağrılara dikkat çeken Tatar, KKTC’nin tanınmasını uluslararası topluma bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı. Tatar, Kıbrıs’ta izlenen yolun doğru ve haklı olduğunu, hiçbir çelişkiye düşülmediğini ve geri adım atılmayacağını açıkladı.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York’ta yapılacak görüşmelerde KKTC’nin haklı pozisyonunu ve tutumundaki kararlılığını koruyacağını belirtti. Kıbrıs meselesindeki temel sorunları ele alarak, çözüm için adımlar atılması gerektiğini ifade eden Tatar, Kıbrıs’ta iki devletin iş birliğinin sağlanması ve halkların ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu