Türk Dünyası

Kıbrıs’ta Federal Müzakereler Tükenmiştir – BRTK – Türk Haberleri – OpenAI ile En Son Gelişmeler

 

Hostinger KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra’da Birleşik Krallık Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu üyeleri tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katıldı. Toplantıda KKTC’nin içinde bulunduğu durum ve adaletsizlikler ele alındı. Tatar, Kıbrıs’ın jeostratejik önemine vurgu yaparak, eşitlik temelinde sürdürülebilir bir çözüm istediklerini belirtti.

Türk halkının yıllardır eşitlik temelinde federal bir çözüm istediğine dikkat çeken Tatar, Kıbrıs Rum tarafının 15 çözüm planını reddettiğini ve çözüm istemediğini ifade etti. Tatar, Kıbrıs’ta iki devletin olduğunu ve iyi komşuluk ilişkileriyle iş birliği yapılması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda konuşan İngiltere Parlamentosu üyeleri de Kıbrıs Türk halkının haklarını desteklediklerini ve izolasyonun sona erdirilmesi gerektiğini belirttiler. Tatar, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkı için önemli bir güvence olduğunu ve garantörlüğünün kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

Tatar, İngiltere’nin Kıbrıs’ta eşit muamele yapması gerektiğini ve İşçi Partisi Hükümetinin yeni bir bakış açısı getirerek izolasyonlara son vermesi gerektiğini ifade etti. Kıbrıs’ta siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini dile getiren konuşmacılar, Ada’da kapsamlı bir çözümün aranması gerektiğini belirttiler.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu